PLASTIC CHANGE INTERNATIONAL – DONATION

Plastik i naturen = Nej tak

Kom – lad os gøre en forskel!

Vi har valgt at donere 10.000 kr. til Plastic Change International.

De gør en kæmpe forskel i kampen imod plastik. Vil du give dem en direkte donation og være med i kampen, så kan du gøre det ved at trykke på “Doner” knappen herunder. Lad os sprede budskabet og få folk til at indse at plastik og specielt engangsplastik er problematisk.

Hvad kan du gøre ? Mere end du nok tror. Et simpelt eksempel er her:

Plastic Change har lavet 6 simple råd, som du kan bruge når du køber tøj og vasker dit tøj. Husk dem og giv dem videre – Det er nyttig info.

  1. Undgå at køb tøj af syntetisk materiale: gå efter tøj, som er lavet af uld, bomuld, hør, silke, kashmir eller andre naturlige materialer.
  2. Brug flydende sæbe i stedet for vaskepulver: de små korn i vaskepulver er hårdere ved tøjet end flydende sæbe, og færre fibre vaskes derfor ud når man bruger flydende sæbe.
  3. Vask ved lav temperatur: høje temperaturer kan skade fibrene i tøjet, og kan medvirke til at tøjet afgiver fibre.
  4. Undgå lange vaske: jo længere tid du vasker, jo flere gange gnider tøjet sig mod hinanden, og skaber friktion, som river fibrene fra hinanden.
  5. Tør dit tøj ved lave omdrejning i tørretumbleren: høje omdrejninger skaber friktion mellem tøjet, og resulterer i mange bortkomne fibre.
  6. Fyld hele vaskemaskinen op: når maskinen er fyldt op med tøj opstår der mindre gnidningsmodstand mellem tøjstykkerne, og derfor afgiver tøjet ikke nær så mange fibre.

Lad os nu alle gøre en indsats for at minimere brugen af plastik og sørge for at den plastik vi bruger, lander de rigtige steder og ikke ude i naturen.

Og husk…vi kan kun gøre det her fordi vi har kunder og følgere som støtter os. Det er jeres fortjeneste. Tak.