Så nemt er det

Køb cirkulær emballage for 15 kr og få 100 kr


1) Køb re-zip emballage
I checkout tilvælger du re-zip til 15 kr

2) Hent Re-zip app
Hent re-zip appen som er her du vil modtage dit gavekort

3) Fold, scan og send retur
Når du har modtaget din ordre folder du emballagen let sammen. I appen scanner du emballaggen. Bemærk at det først er muligt at scanne når du står på lokationer en DAO-butik eller en rød postkasse.
(retur porto er betalt)

Derefter modtager du en værdikupon på 100 kr til elsk.com i re-zip appen, som tak fra os og planeten.

Pantsystem på emballage

RE-ZIPs cirkulære emballager er et opgør med brug og smid væk-kulturen.

Miljøet bliver unødigt belastet hver gang emballager ryger i skraldespanden og der skal produceres nye.
Derfor har RE-ZIP udviklet et cirkulært kredsløb, hvor emballagerne genbruges mange gange. Når vi genbruger, giver vi emballagerne et længere liv og vi sparer de ressourcer, der var gået til at producere noget nyt. 

RE-ZIP udspringer fra et koncept som vi i Danmark har stiftet bekendtskab med siden 1942, nemlig forgængeren til det nuværende pantsystemet for flasker. RE-ZIPs cirkulære emballager kan på tilsvarende vis genbruges flere gange, idet kunder returnerer emballagen, blot ved at smide den gennem sprækken i en af de mange røde postkasser rundt om i Danmark eller i en PostNord eller DAO pakkeshop.

Genbrug før genanvendelse

Genbrug sikrer store reduktioner af CO2-udledningen, hvorimod reduktionen ved genanvendelse er meget minimal. Derfor opererer RE-ZIP efter princippet genbrug før genanvendelse – på engelsk reuse before recycle. På denne måde bruges den samme emballage igen og igen, inden den kommer i papcontaineren.

RE-ZIP’s cirkulære system

En RE-ZIP emballage er allerede ved første forsendelse både økonomisk og miljømæssig bæredygtig i forhold til en almindelig engangsemballage af pap. Det er vigtigt for RE-ZIP at lave emballager, der ikke skal genbruges flere gange for at være bæredygtige.En RE-ZIP emballage returneres i gennemsnit 4,4 gange, hvilket svarer til en returrate på 80%. Derfor er RE-ZIPs emballager designet til at kunne cirkuleres op til 10 gange. Det er nemlig mere ansvarligt end at lave en emballage, der kan holde til meget mere, end der faktisk er behov for. 

LCA (Life Cycle Assessment)

Livscyklusvurdering tager udgangspunkt i Re-Zip to mest brugte emballager. Baseret på design, materialesammensætning og tests, har re-zip fastslået et designpotentiale for hver enkelt.
For at nå designpotentialet for den enkelte emballage, kræver det at forbrugerne husker at returnere den efter brug.
Derfor har vi stor fokus på at sikre en høj returrate, og hjælper løbende forbrugerne med incitamenter, påmindelser og fortsat udbygning af indleveringssteder.

Læs LCA rapporten her