Hvordan virker re-zip?

Måske du overvejer at tilkøbe RE-ZIP til din ordre, måske du allerede har gjort det og er i tvivl om hvordan det egentlig fungerer?

Fortvivl ej! Steffen forklarer hvordan det virker i denne video.

... og ellers er der en guide herunder, der fortæller hvordan du gør trin for trin.

Køb cirkulær emballage

Og skån planeten for engangsemballage
Du betaler 15 kr. for at få emballage med, som du bagefter sender retur til RE-ZIP. Som tak fra os og planeten, får du en værdikupon til ELSK.com på 100 kr.

Så nemt er det:

1) Tilvælg RE-ZIP emballage i checkout 
For 15 kr. kan du købe cirkulær emballage til din ordre, og samtidig være med til at skåne miljøet for engangsemballage. Når det er gjort, skal du downloade RE-ZIP appen, så du er klar til at returnere emballagen når du har modtaget din ordre.

2) Returnering af emballagen
Hent RE-ZIP app. Her kan du let finde nærmeste sted at returnere din RE-ZIP emballage. Det er også her du modtager din værdikupon.

3) Fold, scan og send retur
Når du har modtaget din ordre, folder du emballagen let sammen. Emballagen scannes med RE-ZIP app’en og afleveres ved den valgte DAO pakkeshop. Bemærk at det først er muligt at scanne, når du befinder dig på den valgte retur.

4) Modtag 100 kr. som tak fra os og planeten
Når du har afleveret emballagen, modtager du en værdikupon på 100 kr. til ELSK.com. Du modtager din værdikupon i RE-ZIP appen.

Pantsystem på emballage

RE-ZIPs cirkulære emballager er et opgør med brug og smid væk-kulturen.

Klimaet og miljøet bliver unødvendigt belastet, hver eneste gang emballage ryger i skraldespanden, og der skal produceres nyt. Derfor har RE-ZIP udviklet et cirkulært kredsløb, hvor emballagen genbruges igen og igen. Når vi genbruger, giver vi emballage et længere liv, og samtidig sparer vi de ressourcer, som ellers vil blive brugt til at producere nyt emballage.

RE-ZIP udspringer fra et koncept som vi i Danmark har stiftet bekendtskab med siden 1942, nemlig forgængeren til det nuværende pantsystem for flasker. RE-ZIPs cirkulære emballage kan på tilsvarende vis genbruges flere gange, idet kunder returnerer emballagen, blot ved at aflevere den i en DAO pakkeshop.

Genbrug før genanvendelse

Genbrug sikrer store reduktioner af CO2-udledningen, hvorimod reduktionen ved genanvendelse er meget minimal. Derfor opererer RE-ZIP efter princippet genbrug før genanvendelse – på engelsk reuse before recycle. På denne måde bruges den samme emballage igen og igen, inden den kommer i papcontaineren.

RE-ZIP’s cirkulære system

En RE-ZIP emballage er allerede ved første forsendelse både økonomisk og miljømæssig bæredygtig i forhold til en almindelig engangsemballage af pap. Det er vigtigt for RE-ZIP at lave emballager, der ikke skal genbruges flere gange for at være bæredygtige.En RE-ZIP emballage returneres i gennemsnit 4,4 gange, hvilket svarer til en returrate på 80%. Derfor er RE-ZIPs emballager designet til at kunne cirkuleres op til 10 gange. Det er nemlig mere ansvarligt end at lave en emballage, der kan holde til meget mere, end der faktisk er behov for. 

LCA (Life Cycle Assessment)

Livscyklusvurdering tager udgangspunkt i Re-Zip to mest brugte emballager. Baseret på design, materialesammensætning og tests, har re-zip fastslået et designpotentiale for hver enkelt.
For at nå designpotentialet for den enkelte emballage, kræver det at forbrugerne husker at returnere den efter brug.
Derfor har vi stor fokus på at sikre en høj returrate, og hjælper løbende forbrugerne med incitamenter, påmindelser og fortsat udbygning af indleveringssteder.

Læs LCA rapporten her