Vores leverandører

De vigtigste samarbejdspartnere

Hos ELSK er vores vigtigste samarbejdspartnere vores
leverandører. Derfor har vi her på siden lavet en oversigt over dem alle. Det er også vores mulighed for at give dit et dybere indblik i det tøj, du køber. Vi tror nemlig på, at du som forbruger har ret til at vide, hvor dit tøj kommer fra, og hvordan det bliver produceret.

Vores leverandører er virksomheder, som vi har arbejdet sammen med i lang tid. De er ofte familieejede, og fælles for dem er, at de alle er eksperter indenfor deres forskellige produktområder. Vores leverandører er ikke bare nogle, som tager imod vores ønsker. De skubber også til os. Vi tror fuldt og fast på, at vores samarbejde handler om, at vi sammen er i konstant udvikling, hvor vi bliver bedre til at producere varer af høj kvalitet. Varer som er lavet på den bedst mulige måde i forhold til miljøet, og varer som er skabt ud fra en passion og kærlighed til at lave det helt rigtige produkt.

Tæt samarbejde

Gennemsigtighed på produktion og underleverandør.

Vi tror på at det er afgørende at produkterne bliver produceret tæt på os. Så minimerer vi både transport, leveringstid og vigtigst af alt for os: Det er nemmere at have tættere og bedre forhold til vores leverandører. Derfor vil vi udelukkende arbejde med europæiske producenter.

Produktionslande:
Vi bruger leverandører i følgende lande: Danmark, Litauen, Portugal, Tyrkiet, Polen og Italien.

Vi mener det er vigtigt vi er åbne omkring hvor og hvem der producerer vores produkter.

Vores kunder skal hele tiden kunne se en oversigt over vores leverandører som du finder på denne side.

Transport:
Al transport af varer fra leverandører, skal ske med lastbil, tog eller skib. Vi bruger ikke fly-transport.

Underleverandør.

Vi skal ikke bare vide hvem vores hovedleverandør er, men også vide hvem deres underleverandører er. Her deler vi op i Tier 1, 2, 3 og 4. Derfor skal vores leverandører efter levering af varer til os, sende dokumentation på hvilke underleverandører der er brugt i forhold til nedenstående niveauer.

Tier 1:
Hovedleverandør: (sy, strik, indfarvning, vask, print)
Tier 2:
Garnleverandør, stofleverandør, farverier, tilbehørsleverandør, poser, trim.
Tier 3:
Produktion/Forarbejdning af garner og metervarer.
Tier 4:
Råmaterialer.

Krav til leverandører:

For os, er det helt essentielt at arbejde sammen med gode og loyale fabrikker. Fabrikkerne er essentielle for os, i at udvikle produkter og producere dem på dem mest ansvarlige måde. Deres know-how og erfaring skal vi bruge og lytte til. Vi skal lade dem komme til orde og gøre brug af dem. Derfor besøger vi jævnligt vores leverandører og har en tæt kommunikation med dem. Vi har også en årlig analyse af vores samarbejde med leverandørerne, hvor de også kan komme med forbedringsforslag til os.

Det er selvfølgelig vigtigt at vi også stiller krav til dem og at vi sammen med dem, hele tiden søger at gøre vores produkter og produktionen bedre. Herunder er de faste krav vi stiller til vores partnere:

Alle vores leverandører skal efterleve og underskrive vores Code of Conduct.

Underskrive og efterleve REACH-forordningen, som omhandler brugen af kemikalier.

Være åben for både anmeldte og uanmeldte besøg på fabrikkerne.

Lade os gennemføre inspektion af arbejdsforhold og test af produktionen.

Levere relevant dokumentation på alle certificerede produkter.

EGEDENIZ

IZMIR, TYRKIET

Egedeniz i Tyrkiet er vores største leverandør på jersey-produkter som T-shirts og sweatshirts. Deres historie går tilbage til starten af 1900-tallet, og i 1993 blev de det første firma til at producere økologisk tøj i Tyrkiet. Udover at være eksperter indenfor jersey, har Egedeniz også egne bomuldsmarker, og sælger derfor både råvarer, metervarer og færdige produkter.

Fabrikken blev renoveret i 2020 og har i dag Fair Wear, OCS og GOTS certificeringer. Derudover har Egedeniz gennemgået Higg index certificeringen og har en række initiativer indenfor bæredygtighed og socialt ansvar.

Isciler Cad. No: 176 - 35230 Alsancak Izmir, Tyrkiet

OMNITEKSAS

KAUNAS, LITAUEN

Omniteksas har en lang erfaring indenfor produktion af jersery-produkter. Virksomheden blev startet i 1928 og arbejder med følgende certificeringer:

GOTS, RWS, OEKO-TEX, ISO 9001 og ISO 14001

Omniteksas er eksperter indenfor tekniske metervarer og har gennem flere årtier arbejdet med naturlige materialer som uld. De er langt fremme i forhold til udviklingen af nye materialer og metervarer. Det er i samarbejde med Omniteksas vi har udviklet vores t-shirts i uld og Tencel, som for os er det perfekte miks af uldens gode egenskaber og den blødhed og lethed som Tencel tilføre produktet

Raudondvario av. 101, LT-4714, Kaunas, Lithuania

Mergu

IZMIR, TURKEY

Mergu er vores skjorteproducet og er beliggende i Izmir i Tyrkiet. Virksomheden blev staret i 1997 af ægteparret Isin og Muammar Yilmaz.

Fabrikken er på 5700 m2, og her er de eksperter indenfor vævede produkter. I virksomhedens første år producerede de udelukkende skjorter til mænd, men i dag producerer de også tøj til kvinder og børn. Mergu har lavet økologiske produkter siden 2014 og er GOTS og Fair Wear Foundation-certificeret.

Firmaet er i en konstant jagt på at udvikle sig indenfor det grønne område. Senest i 2022 har Mergu fået installeret solceller på fabrikken, så de nu er 100% selvforsynende på strøm. De er også i gang med at udvikle et system til indsamling af regnvand og spildevand, som kan bruges i produktionen. Derudover er 80% af ledelsen i Mergu besat af kvinder. 

Ved siden af at drive Mergu, har familien bag virksomheden egen gård, hvor de dyrker deres egne økologisk fødevarer.

Doğuş Cad. 3/19 Sokak No:7 B.E.G.O.S. - 35160, Buca İzmir, Turkey

UNICORN SCREEN PRINTING

HOLSTEBRO, DANMARK

Unicorn Screen Printing i Holstebro, har været en god og fast partner for ELSK siden vores spæde start. Virksomheden blev stiftet af Mads Olesen i 2011, hvor det hele startede i et enkelt lokale. Siden da har han udvidet tre gange.

Unicorn Screen Printing gør det muligt at få produceret produkter i mindre oplag end de store trykkerier ellers påkræver. Hos os står de for at printe de grafiske designs på en del af vores produkter. Alle tryk vi får lavet, er lavet via teknikken Screen Printing, som Unicorn Screen Printing er eksperter i. Teknikken giver et langtidsholdbart resultat og sikre en god detaljegrad i printet. Alle farver der bruges hos Unicorn Screen Printing er fri for bly, pcs og phalater. Den kemi der bruges i trykket er baseret på soya eller æble-citronsyre.

Elkjærvej 70, 7500 Holstebro, Danmark

Skovmoses Reklamebrodering

HANSTHOLM, DANMARK

En del af vores produkter bliver broderet hos Skovmoses Reklamebrodering i Hanstholm. Familiefirmaet blev startet i 1984 og styres i dag af Kirsten og Claus Skovmoses.

Sidan 1984 har Skovmoses opgraderet deres metoder en del. Fra at køre med de gamle broderimaskiner med én enkelt nål, manuel farve-skift og papirlogobånd, kører de nu med effektive 12-nåls-maskinhoveder med automatisk farveskift og indlæsning af designs fra computerfiler på disketter eller via kabeloverføring. Med sådan en opgradering sørger de for, at alle deres broderier har en god og stærk kvalitet.

Bødkervej 9, 7730 Hanstholm, Danmark

FILATI OMEGA S.R.L

VAIANO, ITALY

Filati Omega er en familiejet virksomhed og blev grundlagt tilbage i 1962. I dag er de en af vores bedste garnleverandører.

Hos Filati Omega benytter de udelukkende uld fra ansvarligt forvaltede gårde, som sikrer dyrevelfærd og en reduceret miljøbelsatning. Derudover sætter de en ære i at samle og indkøbe restmaterialer, som de kan skabe nyt garn af.

Hele deres produktionscyklus foregår i Prato-distriktet inden for 15 kilometers radius, for at skære ned på CO2 ved transporten. For at sikre mindst mulig miljøbelastning holder de også skarpt øje med deres energi- og vandforbrug.

Takket være 625 solcellepaneler og et ellagringssystem er de selvforsynende med energi, og kan benytte grøn energi til produktionen - selv de dage, hvor solen ikke skinner.

Via dell' Orditoio, 11, 59021 Vaiano PO, Italy

Texmade

ESPOSENDE, PORTUGAL

Siden 2015 har vi samarbejdet med den familiejede virksomhed Texmade, som er eksperter indenfor jersey og vævede produkter. Virksomheden blev grundlagt i 2005 af Maria João Vieira og Fernanda Faria da Silva, og har i dag 60 ansatte.

Texmade har et stort fokus på at mindske deres miljøbelastning og er i dag BSCI, OEKO-TEX og GOTS certificeret. Alle deres underleverandører i form af råvarer, indfarvninger og printhuse er desuden også alle sammen GOTS og OEKO-TEX-certificeret.

Rua da Fábrica, Pav 1 - Zona Industrial do Bouro - 4740-473 Esposende, Portugal

Textilbroderiet

HOLSTEBRO, DANMARK

Textilbroderiet har i over 20 år været drevet af en passion for broderi. De har et stort udvalg af materialer såvel som farver, der gør det nemt for dem at imødekomme deres kunders ønsker.

Hos Textilbroderiet klarer de alle former for broderingsopgaver - store som små. De har løst opgaver inden for alt, hvad der kan broderes på af diverse beklædningsartikler, caps og tasker for en række profilfirmaer. Derudover har de løst en del specialopgave for bland andet det Kgl. Teater, omsat malerier til broderi, samt broderet til diverse TV- og filmproduktioner.

Niels Kjeldsens vej 26, 7500 Holstebro, Danmark.

Øvrige Leverandører

Ønsk Kaffe
Bæredygtig kaffe
www.onsk.dk

______________

NatureSource
Drikkevarer/snacks
www.naturesource.dk

______________

Packhelp
FSC-certificeret forsendelsesæsker
www.packhelp.com

______________

Skiltepartner
Markedsføringsmaterialer
www.skiltepartner.dk

______________

Redoffice Konpap, Thisted
Kontorartikler
www.konpap.dk

______________

MiiR
Outdoor accessories, termokopper, -kander og -flasker
www.miir.com

______________

Jakodan
Emballage og indpakning
www.jakodan.dk

______________

Diginate
Kvalitetsklistermærker
www.diginate.com
______________

Sparekassen Thy
Bank
www.sparthy.dk

______________

Hedegaard Nordic
Byggematerialer til inventar
www.hedegaardnordic.dk

______________

Thisted Forsikring
Forsikringer
www.thistedforsikring.dk

______________

Thisted Bryghus
Øl, sodavand og vand
www.thisted-bryghus.dk

______________

XL-Byg, Thisted
FSC-certificeret træ
www.xl-byg.dk

______________

Genbrugsbutikker
Møbler

______________

IT-udstyr
Apple og Proshop (Nyt og brugt)

______________