certificeringer
En guide til certificerings-junglen.
At finde rundt i certificeringer i modebranchen kan være lidt som at navigere i en tæt jungle - der er mange forskellige mærker og standarder, og det kan være svært at finde ud af, hvem der virkelig gør en forskel. Certificeringer kan dog fungere som din garanti for, at virksomheder tager ansvar og lever op til deres løfter om miljømæssig og social ansvarlighed.
Hos ELSK ønsker vi at gøre tingene mere gennemsigtige for dig. I stedet for at overvælde dig med et væld af certificeringer, som kan være svære at gennemskue, har vi lavet en lille guide til de certificeringer, vi selv arbejder med. På den måde kan du nemt få et klart billede af, hvilke standarder vi hos ELSK vælger at følge, og hvorfor de er vigtige for både os, dig og planeten.
vores certificeringer
Hos ELSK er vi certificeret således:
- B-corp certificeret.
- Svanemærket certificeret.
- RWS-certificeret.
- GOTS certificeret.
Derudover har vi følgende principper:
- Al vores uld skal være mulesing-fri.
- Alle genanvendte materialer er GRS certificeret.
- 1% For The Planet Member.
- Derudover har vores leverandører også en række certificeringer.
En forklaring på ovenstående certificeringer kommer herunder.
b-corp certificering
En bekræftelse på, at vi tager vores ansvar alvorligt.
B-corp er en global standard for virksomheder, der opfylder høje krav til social og miljømæssig ansvarlighed, gennemsigtighed og lovgivning. Det er en af de mest anerkendte og respekterede certificeringer, der findes, og den er designet til at vise, at en virksomhed ikke kun fokuserer på profit, men også på at skabe positiv værdi for mennesker og planeten. For at blive B-corp certificeret skal en virksomhed opnå en score på mindst 80 point ud af 200, og certificeringen kræver også en forpligtelse til at forbedre sig over tid. Det er ikke en engangsopgave - virksomheder skal re-certificeres hvert tredje år og vise, at de arbejder aktivt med at forbedre deres ansvarlighed.
Hos ELSK handler det ikke bare om at lave tøj - det handler om at lave tøj, der giver mening. B-corp er for os en bekræftelse på, at vi tager vores ansvar alvorligt. For os er det afgørende, at vi ikke kun fokuserer på miljøet, men også på, hvordan vi behandler vores medarbejdere, vores kunder og de lokalsamfund, vi er en del af.
For os betyder B-corp certificeringen, at vi kan stå endnu stærkere ved vores løfte om at skabe tøj, der ikke kun er godt for dig, men også for planeten og de mennesker, der er involveret i produktionen. Certificeringen er en garanti for vores kunder og samarbejdspartnere, at vi lever op til de løfter, som vi giver. Desuden kræver B-corp at vi hele tiden arbejder på at forbedre os.
1% for the planet
Vores egen jord-skat.
1% For The Planet er en global bevægelse og certificering, der blev startet af Yvon Chouinard og Craig Mathews. Formålet med initiativet er at engagere virksomheder i at give tilbage til miljøet ved at donere 1% af deres årlige omsætning til non-profit organisationer, der arbejder for at beskytte og bevare naturen.
Hos ELSK er vores forbindelse til naturen ikke bare noget, vi taler om – det er dybt indlejret i vores DNA. Vi stammer fra Thy, hvor naturen spiller en central rolle i både vores liv og vores virksomhed. Vi er afhængige af naturen, ikke kun som inspiration til vores designs, men også som et sted, hvor vi finder ro og balance.
1% for the Planet er en direkte og håndgribelig måde for os at sikre, at vi bidrager til den beskyttelse, som naturen har brug for.
En anden detalje ved 1% for the Planet er, at donationen er baseret på vores omsætning og ikke vores profit. Det betyder, at vi forpligter os til at give tilbage, uanset hvordan året går økonomisk. Som en del af 1% for the Planet har vi mulighed for at vælge de non-profit organisationer, vi ønsker at støtte. Det betyder, at vi kan sikre os, at vores donationer går til projekter og initiativer, der flugter med vores værdier og vores mission. Ved at være en del af 1% for the Planet indgår vi i et globalt fællesskab af virksomheder, der alle deler en fælles mission om at beskytte planeten.
mulesing-fri uld
Alt vores uld er mulesing fri.
Mulesing er en smertefuld og kontroversiel praksis, der anvendes inden for fåreavl. Det er en procedure, hvor huden omkring halen på fåret skæres væk uden bedøvelse for at forhindre angreb af fluelarver. Det er et alvorligt problem i varme og fugtige områder, hvor fluer kan lægge æg i fårets hudfolder, hvilket kan føre til infektioner og i værste fald døden for fåret. Mulesing anses som en løsning på dette problem, men det medfører betydelig smerte og stress for dyret. Selvom mulesing udføres for at beskytte fårene, er det en meget invasiv procedure, der ofte gøres uden bedøvelse. Dette fører til store smerter og lidelse for fårene, og derfor er mulesing blevet stærkt kritiseret af dyrevelfærdsorganisationer verden over.
Hos ELSK handler vores tilgang til produktion om respekt – respekt for naturen, for de ressourcer, vi bruger, og for de dyr, der er en del af vores forsyningskæde. Vi mener, at det er muligt at producere uld af høj kvalitet uden at påføre unødvendig smerte og lidelse på dyrene. Derfor har vi truffet et bevidst valg om kun at bruge mulesing-fri uld i vores produkter. Når du køber tøj fra ELSK, kan du være sikker på, at det uld, vi bruger, er produceret med respekt for dyrene. At vælge mulesing-fri uld betyder, at du aktivt støtter en mere ansvarlig og dyrevenlig produktionsmetode. Det er en måde at sikre, at mode ikke kun handler om udseende, men også om etik og ansvarlighed.
RWS certificering
Sikrer ansvarligt fremstillet uld med fuld sporbarhed.
RWS (Responsible Wool Standard) er en international certificering, der sikrer, at uld kommer fra farme, hvor fårene behandles med respekt og i overensstemmelse med høje dyrevelfærdsstandarder. Derudover garanterer RWS, at farmene følger miljømæssige standarder, der beskytter og genopretter naturressourcerne omkring dem. Certificeringen dækker hele forsyningskæden fra farmen til det færdige produkt og sørger for sporbarhed, så du som forbruger ved, at ulden i dit tøj lever op til de strengeste krav om ansvarlighed.
Hos ELSK handler vores tilgang til produktion om respekt for naturen og de ressourcer, vi bruger. Vi vælger RWS-certificeret uld, fordi det sikrer, at vores uldprodukter ikke blot er af høj kvalitet, men også er produceret på en måde, der er ansvarlig over for både dyrene og miljøet. Dyrevelfærd er en grundlæggende værdi hos ELSK. Vi mener, at de dyr, der leverer materialer til vores tøj, skal behandles med respekt og omsorg. Ved at vælge RWS-certificeret uld kan vi sikre, at fårene ikke udsættes for unødig lidelse, og at de lever under humane forhold. RWS-certificeringen handler ikke kun om ansvarlighed – det handler også om at sikre, at den uld, vi bruger, er af højeste kvalitet. Ved at vælge RWS-certificerede materialer sikrer vi, at vores uld kommer fra sunde og velplejede får, hvilket resulterer i blødere, stærkere og mere holdbar uld.
gots certificering
En af de mest anerkendte certificeringer for økologisk tekstiler.
GOTS - Global Organic Textile Standard, sætter strenge krav til hele forsyningskæden, fra dyrkning af økologiske fibre til fremstilling, forarbejdning, pakning og distribution. GOTS sikrer ikke kun, at tekstiler er fremstillet af økologiske materialer, men også at produktionen lever op til høje miljømæssige og sociale standarder.
GOTS-certificerede tekstiler skal indeholde mindst 70% økologiske fibre. Derudover skal der bruges økologisk landbrug, hvor ingen kemiske pesticider, insekticider eller GMO’er er tilladt. GOTS stiller strenge krav til, hvordan tekstiler forarbejdes, herunder brug af vand og energi, affaldshåndtering og behandling af spildevand. Der må ikke anvendes farlige kemikalier i produktionen, og der er krav om at reducere forurening og ressourcetræk i hele forsyningskæden.
GOTS-certificeringen giver os den nødvendige sikkerhed og gennemsigtighed i vores forsyningskæde, og sikrer, at vi lever op til de højeste standarder for både miljø og social ansvarlighed.
GOTS sikrer, at de materialer, vi bruger i vores tekstiler, er økologisk dyrket. Det betyder, at bomulden og andre fibre i vores produkter er dyrket uden brug af skadelige pesticider og kunstgødning, hvilket er godt for både jorden, vandmiljøet og de mennesker, der arbejder i landbruget. GOTS-certificeringen sikrer, at vores produkter er fremstillet med respekt for arbejdstagernes rettigheder og velfærd.
GRS-certificering
Vores genanvendte materialer er GRS-certificeret.
GRS (Global Recycled Standard) er en international certificering, der sikrer, at produkter indeholder genanvendte materialer og samtidig opfylder strenge sociale, miljømæssige og kemiske krav gennem hele produktionskæden. Certificeringen kontrollerer hele processen, fra kilden til det genanvendte materiale til det færdige produkt, og sikrer, at der er gennemsigtighed og ansvarlighed i hele produktionsforløbet.
Hos ELSK bruger vi GRS-certificerede materialer, fordi vi ønsker at reducere vores miljøaftryk og støtte en mere ansvarlig produktionsmetode. Ved at vælge genanvendte materialer mindsker vi behovet for jomfruelige ressourcer, hvilket hjælper med at bevare naturressourcer og reducere affald. GRS-certificeringen sikrer samtidig, at produktionen foregår under ordentlige sociale og miljømæssige forhold, hvilket er i tråd med vores værdier. Det er vores måde at tage ansvar på og skabe produkter, der ikke kun ser godt ud, men også gør en forskel.
svanemærket
Et tillidsvækkende kvalitetsstempel.
Svanemærket er et af de mest anerkendte og strengeste miljømærker i Skandinavien, der siden 1989 har arbejdet for at fremme bæredygtig produktion og forbrug. Det er en officiel miljøcertificering, der dækker en lang række produktkategorier, herunder tekstiler. Svanemærket har til formål at reducere miljøpåvirkningen fra produktion og forbrug ved at stille skrappe krav til hele produktets livscyklus – fra råmaterialer til produktion, brug og affaldshåndtering. Det betyder, at produkter, der bærer Svanemærket, lever op til strenge miljøkrav samt krav til sundhed og kvalitet.
Hos ELSK er ansvarlighed og kvalitet med i alt, hvad vi gør. Vi tror på, at tøj ikke kun skal se godt ud – det skal også være godt for planeten og for de mennesker, der bærer det. Ved at bruge Svanemærket på vores t-shirts i brushed-kvalitet kan vi dokumentere, at vores produkter lever op til nogle af de strengeste miljø- og sundhedskrav, der findes.
Svanemærket garanterer, at vores t-shirts er produceret under miljøvenlige forhold med minimal brug af vand, energi og skadelige kemikalier. Svanemærket sikrer, at vores t-shirts er fri for skadelige kemikalier, hvilket ikke kun beskytter dem, der bærer tøjet, men også de mennesker, der arbejder i produktionen.
vores syn på certificeringer
Hos ELSK ser vi certificeringer som meget mere end bare et stempel eller et mærkat på vores tøj.
Certificeringer er en forpligtelse til løbende at forbedre vores måde at arbejde på. Det er ikke bare et spørgsmål om at opnå en certificering én gang og så hvile på laurbærrene – det kræver en konstant indsats at opretholde de høje standarder, der er forbundet med de certificeringer, vi vælger. Det betyder også, at vi hele tiden skal stille os selv spørgsmålet: Kan vi gøre det endnu bedre?
At få en certificering er en omfattende proces, der involverer både tid og penge. Vi skal dokumentere vores praksisser, sikre os, at vores leverandører også lever op til kravene, og sørge for, at vi hele tiden overholder de kriterier, der stilles. Og det stopper ikke, når vi har fået certificeringen – mange certificeringer kræver årlige audits eller opfølgninger for at sikre, at vi stadig lever op til standarderne.
Men for os er certificeringerne ikke en byrde – de er en investering i tillid og troværdighed. Når vi siger, at vi laver ansvarligt tøj, er det vigtigt for os, at vores kunder ved, at vi virkelig mener det. Certificeringerne er vores måde at dokumentere, at vi gør, hvad vi siger, og de fungerer som en sikkerhed for dig som kunde. De viser, at vi har taget aktive skridt for at skabe tøj, der er bedre for planeten og for de mennesker, der arbejder i produktionen.
Fremtidige certificeringsmål
Vi arbejder hen imod ROA/ROC.
Når vi begynder at arbejde mere ind i certificeringer som ROA (Regenerative Organic Agriculture) og ROC (Regenerative Organic Certified), handler det om at tage vores ansvar et skridt videre. Traditionel bæredygtighed fokuserer på at minimere de negative konsekvenser af produktionen, men regenerativt landbrug går langt ud over dette – det handler om at skabe en positiv indvirkning på jorden. Regenerativt landbrug er en tilgang, der ikke bare undgår at skade miljøet, men aktivt arbejder på at genoprette jordens sundhed, biodiversiteten og økosystemerne. Det betyder, at jorden bliver mere frugtbar over tid, hvilket kan hjælpe med at binde mere CO2, forbedre vandkvaliteten og skabe et rigere dyre- og planteliv. Kort sagt, det gør jorden bedre og stærkere for fremtiden.
I modeindustrien er vi nødt til at tage fat på de enorme udfordringer, som vores produktion skaber for planeten. Bomuldsproduktion, uld og andre naturlige fibre kan have en stor miljøpåvirkning, hvis de dyrkes på konventionel vis med pesticider og udpining af jorden. Ved at støtte regenerativt landbrug gennem certificeringer som ROA og ROC, kan vi være med til at vende denne udvikling. Vi ønsker ikke bare at reducere skaden, men at være en del af løsningen – at bidrage til at forbedre de økosystemer, vi er afhængige af.
Certificeringer du måske ofte ser
… Men som vi faktisk har fravalgt - og hvorfor?
OEKO-TEX certificering
Hvorfor ønsker vi ikke denne certificering?
OEKO-TEX er en international certificering, der har til formål at sikre, at tekstiler er fri for skadelige kemikalier og stoffer, der kan være farlige for forbrugernes sundhed. Den mest almindelige version af OEKO-TEX-certificeringen er STANDARD 100 by OEKO-TEX, som tester produkter for mere end 100 forskellige skadelige stoffer som pesticider, tungmetaller og farvestoffer. Det sikrer, at tekstilprodukterne er sikre at bære og anvende, hvilket gør OEKO-TEX-certificeringen meget udbredt i tekstilindustrien.
Hos ELSK går vi skridtet videre i vores ansvarlighed og søger certificeringer, der tager højde for både miljøet og de mennesker, der er involveret i produktionen. OEKO-TEX fokuserer primært på forbrugerens sikkerhed og ikke på de bredere miljømæssige og sociale forhold i produktionen. Vi ønsker certificeringer, der dækker hele forsyningskæden og sikrer, at både arbejdsforhold og miljømæssige påvirkninger bliver behandlet med samme strenge standarder som produktets sikkerhed. Derfor vælger vi i stedet certificeringer som GOTS og RWS, der stiller højere krav til både miljømæssig bæredygtighed og sociale forhold.
BCI certificering
Hvorfor ønsker vi ikke denne certificering?
BCI, eller Better Cotton Initiative, er en global non-profit organisation, der blev stiftet i 2005 med det formål at gøre bomuldsproduktion mere bæredygtig. BCI har til hensigt at forbedre miljømæssige, sociale og økonomiske forhold inden for bomuldsproduktionen og hjælpe bomuldsbønder med at anvende mere bæredygtige landbrugsmetoder.
Hos ELSK har vi valgt at fravælge BCI, fordi vi mener, at det ikke er strengt nok i forhold til vores krav om miljømæssig og social ansvarlighed. BCI tillader stadig bl.a. brugen af pesticider og gødning, hvilket betyder, at vi ikke kan garantere, at den bomuld, vi bruger, er 100% ansvarligt produceret.
Vi ønsker at arbejde med certificeringer, der går længere i deres krav til både miljø og sociale forhold. For os handler det om gennemsigtighed og stringente standarder, der sikrer, at hele forsyningskæden er i overensstemmelse med vores værdier. Derfor vælger vi certificeringer som GOTS, der ikke kun stiller krav til, hvordan bomulden dyrkes, men også til, hvordan den forarbejdes og fremstilles, samt sikrer, at arbejdstagerne bliver behandlet ordentligt.
Andre certificeringer
Som sagt tidligere, findes der et væld af certificeringer i modebranchen, og det kan være svært at navigere i, hvad de forskellige mærker og standarder egentlig betyder.
Herunder har vi samlet en række certificeringer, som du måske støder på, når du handler tøj. Selvom vi nødvendigvis ikke bruger dem alle hos ELSK, giver vi dig overblikket, så du bedre kan træffe bevidste valg.
Fsc
FSC (Forest Stewardship Council) er en nonprofitorganisation og de er din garanti for, at det træ du køber, kommer fra velforvaltede skove og ansvarlige kilder.
Hvis et materiale kommer fra skoven,
kan det FSC-certificeres. Før et materiale kan FSC-certificeres,
skal det dog komme fra skove, der, beskytter dyrenes naturlige levesteder, opretholder biodiversitet, beskytter gamle træer, ikke udfører afskovning, beskytter de indfødtes rettigheder, og sikrer en fair løn og et sikkert arbejdsmiljø.
For at være sikker på, at alle disse krav bliver overholdt, tager FSC, ved behov, på uanmeldte besøg i skovene og de øvrige led i processen. Derudover skal alle led i leverandørkæden have et sporbarhedssystem, der tjekkes mindst én gang om året.
Der findes ikke kun ét FSC-label, men hele tre af slagsen:
1) FSC 100%: Alt skovmaterialet i produktet kommer fra FSC-certificerede skove, som alle lever op til kravene og bliver håndteret bæredygtigt.
2) FSC Recycled: Alt skovmaterialet i produktet, er 100% genbrugt. Det har dermed ikke lagt noget øvrigt pres på skovene.
3) FSC Mix: Produktet er lavet af et mix mellem materialer fra FSC-certificerede skove og genbrugte materialer, og/eller FSC-kontrolleret træ. FSC-kontrolleret træ kommer nødvendigvis ikke fra FSC-certificerede skove, men det mindsker risikoen for, at træet kommer fra uacceptable kilder.
Bluesign
Bluesign er en fælles certificering, der gives til tekstilfabrikanter, der fremstiller på en måde, der er sikker for både mennesker og miljø. De tager hensyn til alt fra vandaffald til farvetoksicitet til arbejdstager- og forbrugersikkerhed.
Bluesign startede tilbage i 2000 med en vision om at få mennesker inden for tekstilbranchen til at tænke anderledes. Målet var at motivere leverandører, producenter og top brands til at reducere deres aftryk - særligt med fokus på brug af kemikaler.
Allerede inden REACH reguleringen blev sat i verden, var Bluesign begyndt på en liste, RSL (Restricted Substances List), som skulle give et overblik over farlige kemikalier, og dermed opfordre til brugen af bedre kemi. I dag indeholder denne liste mere end 900 kemiske stoffer og omkring 600 stofforbud.
Cradle to cradle
Cradle to Cradle Certified er en organisation, der fokuserer på produkters cirkularitet. Når de skal certificere et produkt, ser de på produkterne gennem fem kategorier: Materialer, sundhed, genanvendelse af materiale, vedvarende energi og kulstofstyring, forvaltning af vand og social retfærdighed. Produkterne opnår et præstationsniveau i form af basic, bronze, sølv, guld eller platin i hver kategori. Det overordnede produktmærke afhænger af den kategori, som har det laveste niveau. For eksempel, hvis et produkt er på platinniveau i forvaltning af vand, men kun er på sølvniveau i social retfærdighed, vil det overordnet niveau af produktet være sølv.
Cradle to Cradle-certificeringen blev grundlagt af den tyske kemiker Michael Braungart og den amerikanske arkitekt William McDonough tilbage i 2002. Sidenhen er en lang række konsulentvirksomheder verden over blevet uddannet og godkendt som vurderingsorganer, der må varetage certificeringsarbejdet. I Danmark har vi én konsulentvirksomhed, som også er den eneste i hele Norden, der må udføre certificeringen.
ROA/ROC
ROA (Regenerative Organic Alliance) er en forholdvis ny organisation, der administrerer certficeringen ROC (Regenerative Organic Certified). ROC er en holistisk landbrugscertificering, der omfatter græsningsbaseret dyrevelfærd, retfærdighed for landmænd og arbejdstagere, samt robuste krav til jordforvaltning.
ROA blev grundlagt i 2017 i et samarbejde mellem farmere, forretningsledere, og eksperter inden for jordsundhed, dyrevelfærd og sociale rettigheder.
De kæmper for en verden fri for giftige kemikalier, fabrikslandbrug, indkomstulighed, jordforringelse, ødelæggelse af levesteder, forurening, kortsigtet tænkning og greenwashing.
Ved at indføre en regenerativ økologisk praksis på flere gårde rundt om i verden vil de skabe langsigtede løsninger på klimakrisen, fabrikslandbrug og ødelagte økonomier i landdistrikterne.
Fairtrade
Fairtrade International samarbejder med små landmænd, producenter og forhandlere over hele kloden, der lever op til strenge standarder. Selvom specifikationerne i disse standarder varierer efter branche, inkluderer de faktorer som fair lønninger, sikre arbejdsvilkår og gennemsigtighed i forsyningskæden.
Fairtrade lægger også stor vægt på klimaløsninger. Deres standarder stiller bl.a. krav til bønderne om, at de skal drive et klimavenligt landbrug. Foruden at stille krav til dem, hjælper og støtter de også bønderne i at tilpasse deres råvareproduktion efter de mere ekstreme vejrforhold, som fremtiden med stor sandsynlighed kommer til at byde på.
For at produkt kan blive Fairtrade-mærket skal hele forsyningskæden certificeres. Når den er blevet det, skal virksomheden, der sælger produktet, indgå en licensaftale for at kunne få lov at benytte mærket på produkterne. Alle dele af værdikæden inspiceres regelmæssigt. Det gælder alt fra dyrkning til høst, forarbejdning af råvareprodukter og frem til slutproduktet pakkes og mærkes. Certificering foretages og opretholdes af FLOCERT, som er et uafhængigt kontrolorgan.
OCS
OCS (Organic Content Standard) blev oprindeligt udviklet til bomuld, men senere udvidet til andre typer af tekstiler. Når du vælger et produkt med OCS-mærket, kan du være sikker på tekstilfibrets økologiske oprindelse.
OCS leverer en streng forvaringskæde, hvor der holdes opsyn med alt fra det økologiske råmateriale til det færdige produkt, så økologien sikres fra ende til anden.
OCS-certificeringen blev skrevet af Textile Exchange (oprindeligt benævnt Organic Exchange), en international, medlemsstøttet, non-profit organisation.
Certificeringen har ikke mange år i rygsækken, da den først blev stiftet i 2018. I 2019 fik den en revurdering, og i 2020 stod den klar med standarderne, som skal efterleves i dag.
Du vil kunne møde to forskellige OCS-mærkninger:
1) Organic Content Blended: Når stoffet indeholder mindst 5 % økologiske fibre.
2) Organic Content 100: Når stoffet indeholder mindst 95 % økologiske fibre.
Det er altså særligt Organic Content 100 du skal holde øje med, hvis du vil gøre en klimamæssig forskel.
Higg Index
Higg Index blev opstartet tilbage i 2019 og er udviklet af Sustainable Apparel Coalition (SAC). Det er en pakke med værktøjer, der gør det muligt for mærker, detailhandlere og faciliteter i alle størrelser - på alle trin i deres bæredygtighedsrejse - nøjagtigt at måle deres virksomheds eller produkts bæredygtighedspræstation.
Higg-indekset leverer et holistisk overblik, der giver virksomhederne mulighed for at foretage meningsfulde forbedringer, der beskytter fabriksarbejderes, lokalsamfundets og miljøets trivsel.
Med Higg bliver det bl.a. muligt at spore kulstof-, vand-, energi-, sociale-, arbejdskraftspåvirkninger og meget mere.
SAC arbejder i øjeblikket med at udvikle valideringsprogrammer for at øge gennemsigtighed og ansvarlighed.
Kære kunde,
Desværre har vi på en række produkter vi har GOTS certificeret, påsat et forkert og gammelt logo fra GOTS. Det drejer sig om det logo som sidder inde i tøjets care-label.
Al tøjet lever op til de krav GOTS har til tøjet og produktionen, men desværre er deres logo inde i tøjet en gammel udgave. Vi har udskiftet logoet på de varer vi har på vores lager, men hvis du tidligere har købt et af nedenstående produkter kan du have fået et produkt med det gamle logo.
Vi beklager fejlen. Såfremt du har spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig til os på info@elsk.com
Der er tale om produkter fra vores t-shirt serie “Brushed” som er produceret hos Egedeniz i Tyrkiet og hjemkøbt foråret 2024.