1% FOR THE PLANET

Vi har et ansvar. Et ansvar for at give noget tilbage.

Vi tror på, at vi som virksomhed har et ansvar for ikke bare at tage, men også give noget tilbage. Lige meget hvor grøn vi laver vores virksomhed og vores produkter, vil vi altid belaste miljøet. Som medlem af 1% For The Planet giver vi minimum 1% af vores omsætning til miljøbeskyttelse. Det er vores måde at give lidt tilbage til naturen på. Det er også vores måde at opfylde vores pligt til at bruge vores virksomhed til at skabe en positiv forandring på.
Vi kalder det vores egen jordskat. For det er jorden, som giver os ressourcerne og mulighed for at producere. Derfor er det kun rimeligt, at vi forsøger at give noget tilbage til den. Det er også kun rimeligt, at vi prøver at skabe produkter som belaster minimalt, og skaber tøj, som er bygget til at holde i lang tid.

Hos ELSK er vores støtte gennem 1% For The Planet gået til: Den Danske Naturfond, Green Kayak og Plastic Change.

Start here - take action

Don't underestimate the power of small actions

1% For The Planet blev tilbage i 2002 startet af Yvon Chouinard, stifter af Patagonia, og Craig Mathews, stifter af Blue Ribon Flies. Her besluttede de sig for, at de hvert år ville donere 1% af deres virksomheders bruttosalg til miljøbevarende projekter - og give andre virksomheder muligheden for at gøre det samme.

Tanken med projektet var, at skabe et netværk, hvor alle virksomheder, store som små, ville få muligheden for at give noget tilbage til den natur, som de tager fra.

Som en del af 1% For The Planet er man forpligtet til at give 1% af sit bruttosalg til miljøbeskyttelse.

 Netop fordi det drejer sig om 1% kan alle virksomheder være med, uanset størrelse og omsætning.

For at give virksomhederne den bedste mulighed for at give lidt igen, tilbyder 1% For The Planet rådgivning og hjælper virksomhederne med at finde pålidelige non-profitorganisationer.

1% For The Planet certificerer alle donationer årligt for at sikre, at forpligtelserne bliver overholdt, og at hver virksomhed giver det, de er forpligtet til. Det koster et gebyr for hver virksomhed at være med i netværket. Dette gebyr er udover 1% af omsætningen, som man er forpligtet til til at donere til miljøbeskyttelse.

Læs mere om 1% for the planet

Partnere

Foruden at være en del af 1% For The Planet har vi de seneste år støttet flere projekter, der gør en indsats for miljøbeskyttelse og kultur. Enhver organisation der har noget på hjerte og kæmper for at gøre en forskel, fortjener støtte fra både virksomheder og private. Derfor vil vi også altid opfordre dig derude til at give din støtte til de organisationer med en sag, der betyder noget for dig. De organisationer du inderligt tror på, at der kan gøre en forskel for dig. For klimaet. For hele verden.

Den danske naturfond

En af de organisationer vi har støtte meget gennem tiden er Den Danske Naturfond.
Den Danske Naturfond arbejder for at forbedre den danske natur gennem projekter, der skaber flere levesteder for dyr og planter samt et sted hvor alle kan opleve storslået natur på naturens betingelser. Fonden arbejder i hele landet og forfølger sit formål ved at opkøbe jord, hvor naturen bliver genoprettet, plejet og sikret for eftertiden.

Vi har som mennesker og virksomhed et ansvar og en pligt, derfor vælger vi ofte at støtte Den Danske Naturfond, for at tage hånd om naturen og give lidt tilbage.

Du kan finde mere information om vores støtte til Den Danske Naturfond, herunder hvorfor vi støtter, beløbet vi har bidraget med, hvad pengene er gået til, og meget mere. 

Læs mere om Den Danske Naturfond

Er du på jagt efter en donation? Hvis du arbejder med at gøre noget godt for planeten og er en NGO, så er du velkommen til at sende os en mail på info@elsk.com. For at blive godkendt donationsmodtager, kræver det, at din organisation er godkendt af 1% for the Planet.

Da Yvon Chouinard & Craig Mathews blev forretningsmænd, følte de et ansvar for at beskytte alle de ting, som de elsker. Derfor besluttede de at give 1% af deres omsætning, uanset om det var rentabelt eller ej.

1% For The Planet forener mennesker, der er passionerede om at gøre en forskel som individuelle medlemmer. Uanset deres forskellige baggrunde, aldersgrupper og nationaliteter, har de én fælles forpligtelse om at beskytte vores planet. 

Videoen viser tanken bag 1% For The Planet. Vi synes særligt at den er god, da den fremhæver den positive indvirkning, som 1% For The Planet har for jorden. Samt en hyldest til dem, der engagerer sig i at bevare naturen og skabe en mere bæredygtig fremtid.