Wuhu! ELSK er en B-corp certificeret virksomhed!

Og hvad er det så lige det betyder?
Det betyder meget for os – og forhåbentlig noget for dig!

For er man en del af B-corp, er det et tegn på man driver en virksomhed, hvor det handler om meget mere end bare at skabe profit og at gøre det så stort som muligt.

Helt kort, så skal man som B-corp ikke blot ønske at være bedst i verden, men bedst FOR verden. Man indgår en juridisk forpligtelse til at skabe bæredygtige og positive forandringer.

B-corp står for Benefit Cooperation. Det er en certificering som ikke bare kigger på virksomhedens enkelte produkter, men virksomheden som en helhed.

Og så er det ikke bare en certificering – det er en certificering med point! Der har vi hos ELSK opnået en score på 99,50.

Som virksomhed handler det om hvordan man kan sikre man behandler planeten med omtanke, engagerer sig positivt i samfundet og bruger sin virksomhed til at gøre gavn og ikke blot maksimere sit profit. Et fokus er også at man både behandler sine medarbejdere og sin værdikæde ordentligt.

Og netop ordentlighed er et nøgle-ord for os.

Hvad er B-Corp ?

B-Corporations, eller B-Corps, er virksomheder, der har forpligtet sig til at forfølge både bæredygtige og sociale mål, der er drevet af et formål om at gøre en positiv forskel i verden.

B Corp-virksomheder er underlagt en række strenge krav for at opretholde deres certificering, herunder krav til bæredygtighed, socialt ansvar og virksomhedsstyring.
For os betyder det, at vi ikke kun stræber efter at levere på bundlinjen, men at vi arbejder for at gøre en positiv forskel i verden. B-Corp certificering er en indikator for, at en virksomhed forfølger højere standarder for samfundsansvar og bæredygtighed.

Her er hvorfor du bør overveje at handle hos virksomheder med denne certificering:

Samfundsansvar
B-Corp certificerede virksomheder forpligter sig til at tage ansvar for deres handlinger, hvilket giver forbrugerne tillid til, at de handler med en virksomhed, der bidrager positivt til samfundet.

Gennemsigtighed
B-Corps er forpligtede til at være åbne om deres sociale og miljømæssige præstationer, hvilket giver forbrugerne mulighed for at træffe informerede valg.

Bæredygtighed
Virksomheder, der er B-Corp certificerede, arbejder aktivt på at reducere deres miljøpåvirkning og bruger ofte bæredygtige materialer og produktionsmetoder.

Arbejdsforhold
B-Corps tager ansvar for arbejdsforholdene i deres forsyningskæde og arbejder for at sikre retfærdige og sikre forhold for arbejdstagerne.

Langsigtet Engagement
B-Corps er forpligtede til at tænke langsigtet og arbejde for en bæredygtig forretningsmodel, der vil vare i mange år.

Forbrugerindflydelse
Ved at støtte B-Corp certificerede virksomheder kan du som forbruger bidrage til at fremme en mere ansvarlig og bæredygtig forretningspraksis.

Vi ser frem til at fortsætte vores rejse mod en mere ansvarlig modeindustri. Vores B-Corp-certificering er ikke bare en mærkat; det er en forpligtelse til at tage ansvar og gøre vores del for at skabe en bedre verden. Sammen med vores dedikerede kunder og partnere vil vi fortsætte med at gøre mode mere meningsfuld, bæredygtig og samfundsorienteret.

Så næste gang du overvejer, hvor du skal handle, kan du med god samvittighed vælge virksomheder med B-Corp certificering og vide, at dit køb støtter en virksomhed som forsøger at minimere deres negative aftryk på planeten.

Det nuværende økonomiske system prioriterer kortsigtede gevinster over langsigtet værdi - mig over os - nu over fremtiden - ulighed over retfærdighed - profit over mennesker og planeten.

Men det behøver ikke at være sådan. B Corp-bevægelsen, der ledes af B Lab og Sistema B, har en positiv indflydelse på næsten 500.000 arbejdere i over 6.000 virksomheder i over 150 brancher og 89 lande.

ELSK er stolt over at være en del af dette.