ELSK Beachclean

ELSK Beachclean

Har du nogensinde trodset regn og den stærke vestkystblæst for at redde din natur?

Har du nogensinde taget en affaldspose under armen, når du skulle på stranden for at bade i de store bølger?

Har du nogensinde fået en medalje lavet af affaldsplast?

Det gjorde en kæmpe flok skønne mennesker, onsdag d. 5. august, da vi havde strandrens i samarbejde med STRANDET og Race For Oceans.

Hvert år ender der ca. 8 mio. tons plastik i havene og det er alt fra plastikflasker og dunke, sugerør og skruelåg til fiskenet og reb. Hos ELSK betyder det meget for os, at vi behandler naturen godt.
Når vi ser hvor meget affald og plastik, der ligger på stranden, får vi lyst til at gøre noget ved det. Derfor ligger det os meget på sinde at deltage i en strandrensning. Vi vil gerne være med til at inspirere andre til at gøre det samme og bruge lidt af deres tid på at samle affald og plastik op, når de går en tur på stranden. Sammen skal vi gøre en indsats og forhindre at det ender i havet, så vi kan passe på og bevare naturen.

Vi er vildt stolte af at se så mange fantastiske mennesker bakke op om vores tiltag hver gang.
Det var en fornøjelse at se den bredde aldersgruppe, helt fra de mindste, som elsker at plaske i vandpytterne til de ældre, som nyder at gå en tur langs vandet.

De kom i gummistøvler, de kom i sandaler og bare tæer.

Vi fik alle et indblik i Race For Oceans’ aktivitet op langs kysten og fokus på FN’s Verdensmål 14 – ”Livet i Havet”, og hvordan STRANDET arbejder.

Vi gør det igen lørdag d. 19. september, og denne dag er der ”World Cleanup Day”. Klitmøller er fyldt med glade og friske mennesker, der i forvejen deltager i eller ser på Cold Hawaii Games i ugens løb. Vi glæder os til at samles i flok og gøre en kæmpe indsats sammen med STRANDET.

STRANDET sætter fokus på den globale og i særdeleshed den lokale problemstilling, om at plast ender i naturen. De indsamler havplast langs den jyske vestkyst og genanvender det til nye produkter, og formidler om udfordringerne omkring plast i naturen. Derved håber de at endnu flere vil være med til at tage hånd om problemet og sikre, at plast og andet affald håndteres korrekt og ikke ødelægger den smukke natur omkring os.