
Earth Karma
Vi er (desværre, mener vores revisor!) ikke drevet af excel-ark og budgetter. Vi er drevet af en tro på, at hvis vi gør det hele ordentligt, så kommer der noget tilbage til os.
Sagt på en anden måde: Vi tror faktisk på karma-boomerangen rammer os på både godt og ondt.
Vi tror også, at jorden har det på samme måde. Gør vi noget godt, skal den nok give os noget godt. Gør vi noget skidt, skal den nok gøre det som er godt for den selv på sigt. Om vi (menneskene) er her eller ej, skal jorden og kredsløbet nok finde tilbage til sin egen vej. Det kan godt være vi skal igennem noget som for os er dårlig karma - men jordens karma skal nok rette til.
Vi prøver hos ELSK, ikke at være hellige. Vi forsøger at være åbne om, at vores varer også belaster jordens ressourcer. At vi kan bruge vores forretning til at forsøge at skubbe ting i en bedre retning, men også at man som forbruger selv har et stort ansvar. Både for ens forbrug og hvilke virksomheder man støtter op omkring.
Så når vi skal forbruge, skal vi forsøge at forbruge på en måde som sender mere god karma afsted til jorden. Ikke at vi tror en t-shirt med teksten Earth Karma vil redde noget, men måske kan det starte en debat og en bevægelse om hvordan vi forbruger og hvorfor vi forbruger som vi gør.
Ensian Blaafugl
En snedig fætter
Ensianblåfugl er en ganske unik sommerfugl. Unik og sjælden, da den kun kan spottes nogle få steder rundt om i Danmark. Primært langs den danske vestkyst. Derfor er Thy også blandt de steder, hvor forholdene er gode for ensianblåfuglen.
Sommerfuglen her, er en kræsen en af slagsen. Den klækker ikke bare lige uden videre, som så mange andre sommerfugle. Nej - der er nemlig flere ting, der skal gå op i en højere enhed, før den kommer frem fra sit skjul. I slutningen af juni lægger den voksne ensianblåfugl sine æg på et helt særligt sted: Klokkeensianens blade. Derfra kommer ensian-delen også af sommerfuglens navn. Efter 10 dage klækker ægget til en larve, hvorefter den de første par uger lever af blomstens frøanlæg og udvikler kemiske duftstoffer. Disse duftstoffer får den brug for på sin videre rejse. Nå larven er blevet stor nok, lader den sig falde til jorden fra blomstens blade, og SÅ sker magien. Larven har nemlig en helt særlig teknik, der skal sikre den overlevelse. Dens snedige plan er, at den skal samles op af en stikmyre. Her kommer de kemiske duftstoffer, den dannede i sin trygge tid på blomstens blade, til sin ret. Larvens duft gør, at myren tror, at det er en af myrernes egne larver. Derfor ender den med at tage sommerfuglelarven med ned i tuen. Her adopteres ensianblåfuglens larve af myreflokken, hvor den fodres af myrerne i næsten et år. I maj forpupper larven sig, og klækker ud til en sommerfugl nede i tuen. I starten af juni er den klar til at kravle ud i den store verden og begynde sin magiske livscyklus.
Ensianblåfuglens liv er fascinerende. Det minder en om, hvor fantastisk den danske natur er, og hvor vigtigt det er at bevare den.
se alle

Bagsø
Vores eget lille wonderland
Bagsø er en lille fiskesø beliggende lige nord for Nors sø. Det er et smuk område med en skøn udsigt i al slags vejr. Er du glad for at fiske, eller holder du bare af at nyde en god kop kaffe i skønne omgivelser? Så er der ingen tvivl om, at du bør taste stedet ind på GPS'en. Når vi sætter Nors sø på vores styles, er det for at minde dig om, hvor meget skønt, der er at finde lige uden for vores alle sammens døre - også selvom du ikke bor i Thy. Gå på opdagelse uden for og find frem til dit eget lille wonderland.
Sunsign
I Thy skal vi bo, her kan hjertet gro
Ved Vesterhavets kyst, hvor himlen er blå, og havet vildt og gråt, går solen ned bag de utæmmelige bølger. Den maler for en stund både himmel og hav i helt nye, magiske farver. Kun i få minutter får havet og himlen lov at eje disse nye klæder. I de få minutter, hvor solen forener de to. I Klitmøller udspiller dette sig dag efter dag. Det er med fødderne begravet i sandet her, og øjnene fæstnet på solnedgangen, at ELSK har fået sjæl. Hvor ELSK for første gang fæstnede sine rødder i 2013 (MMXIII).


Pure - fast fashion
Endnu en logo t-shirt? Hvorfor lave en simpel logo t-shirt, når vi normalt har så meget fokus på kreative designs med en unik historie og skabelse bag?
ELSK-navnet kommer fra, at vi gerne ville gøre det tydeligt fra starten, at vi forsøgte at lave et brand der var skabt ud fra en vision om at gøre det man holder af og at nærvær og passion skulle være drivkraften bag vores virksomhed. Vi skulle gøre ting af lyst og ikke af nød.
Og så er der jo endnu en vigtig historie, med den lille tekst under ELSK-logoet.
"Fast Fashion Causes Blindness"...hvad betyder det så? Ja det er en dårlig skjult reference til alt det vi er i mod. Vi er i mod hurtige tendenser. I mod mode som er kortsigtet både på kvalitet og design. Vi tror på at de to dele, skal laves så det er langtidsholdbart!
"...Causes Blindness" - Det gør en blind? Hvad betyder det så?
Vi mener, at den hurtige mode (og de alt for billige priser) gør folk blinde for hvordan tøj egentlig laves og hvor omkostningstungt det er både i arbejdskraft og den miljøpåvirkning tøj har.
Hvis man får noget til en alt for lav pris, er der nok andre som betaler prisen...De som laver tøjet!
Så den hurtige mode gør folk blinde for hvad tøj burde koste og hvordan kvaliteten burde være. De alt for billige priser, gør at man alt for ofte ender med tøj, som man nærmest ikke bruger. De billige priser, prøver hele tiden at skubbe et unødigt forbrug ud til kunderne.

Chenille
Du har lidt mos på trøjen
Når skoven trækker i sine efterårs-klæder, betages vi mennersker for evigt over alle de nuancer, som den viser frem. Aldrig har vi mødt så farverig en ven som skoven. Gyldne, røde, brune og grønne blade i alverdens former og faconer. På bunden, nær skovens fødder, er den beklædt med de fineste, blødeste hjemmesko af mos. Myntegrønt og svagt lilla, næsten selvlysende, som om det vil kunne guide og lyse op i natten.
Alt dette er motivet Chenille inspireret af.
se alleLodbjerg
Motivet er inspireret af et gammelt postkort fra 30'erne, vi fandt i arkivet.
Hvis du før har været ved Lodbjerg fyr, prøv da at lukke øjnene og forestil dig fyret om natten. Midt mellem klitterne, helt bart, uden plantagen omkring det. Som en øde ø væk fra civilisationen. Hvis du aldrig har været der, så kom afsted! Det er et besøg værd. Der er noget eventyrligt ved området. Helt øde - og synet af fyret i mørket, skaber følelsen af håb.


Svampe
Naturens skattekammer
Skattejagt er noget, som de fleste af os husker fra børnefødselsdage, eller når vores fantasi bliv lidt for livlig, og vi drømte om at sejle ud på det store hav som pirater og finde enorme guldskatte. Som voksen, har mange af os sikkert ikke været på skattejagt længe. Eller drømt om dem. I naturen er der dog masser af skatte, som du kan gå på jagt efter. Kantareller er en af dem. De bliver kaldt naturens guld, og de er da også rige på smag, og har en smuk gylden farve. Du finder dem primært i august måned. En anden svamp du kan gå på jagt efter er violet hekseringridderhat (Lapista Nuda). De topper som regel i oktober måned. Deres smukke lilla farve er let at genkende, og så er de skønne spisesvampe, når de bliver tilberedt.
Vores svampe-motiver opfordrer dig til at gå på skattejagt og nyde godt af naturens spisekammer – selvfølgelig med respekt for naturen.
se alleBUNKERS / MIDDLES
En enkel, grafisk fortolkning af Kystvejen, der befinder sig mellem Bunkers og Middles set oppefra.
Alle lag er tydeliggjorte: Først klitterne, dernæst stiger, hovedvejen, sand, flere klitter, mere sand og SÅ… havet. Rå, enkelt og utrolig æstetisk på samme tid. Hvis du ikke kommer fra Thy og ikke surfer, er du måske lidt i tvivl om, hvad vi snakker om, når vi skriver Bunkers og Middles. Bunkers er et magisk sted på stranden ved Klitmøller, og et af Danmarks bedste surfspots. Middles er derimod placeret i udkanten af havnen i Hanstholm, og et meget populært sted for kite- og windsurfing fra hele europa. Alt efter hvor man holder til, er det ofte forskelligt, hvordan man opfatter kystvejen. Står man ved Bunkers og kører mod Middles, vil man sige, at havet er på sin venstre hånd og klitterne til højre. Står man derimod i Middles og kører mod Bunkers, vil man sige, at det er omvendt.


Stærk vind
Stærk vind - hvis du har været forbi Thy, siger det sig selv.
Træerne vokser skæv. Vinden er stærk! Når man kører på kystvejen mellem Hanstholm og Klitmøller, på en dag præget af storm, kan man kvit og frit få sandblæst siden af bilen… Skulle man få lyst til at se det vilde hav samme dag, så er det en kamp i omvendt limbo mod vinden. Det er der, hvor selv de største føler sig små. Det er barskt, råt og fantastisk. Lidt lige som Thyboerne
Se alleTECH
En kombination af digitalitet og naturen
Hvad har tech med naturen og ELSK at gøre? Jo, ser du; det er en kommentar til den digitale verden vi lever i. Om vi vil det eller ej, foregår en stor del af vores hverdag online, men vi må ikke glemme den virkelige verden.
Med vores TECH-logo forsøger vi at forbinde naturen med det digitale. Du finder det blandt på vores herre-tee sammen med en kronhjort, der brøler. Den brølende kronhjort er en hyldest til et af de magiske fænomener, der foregår i Nationalparken i starten af efteråret, når brunstsæsonen går i gang. I denne periode er der gode muligheder for at observere et af de store landdyr, og høre deres forunderlige kald.
se alle

Isbjerget
Overdrivelse fremmer forståelse
Isbjerg-motivet er selvfølgelig inspireret af Thys helt eget Isbjerg. Hanstholm Vildtreservats højeste punkt med sine 56 meter. Vi har pyntet lidt på det og lavet det til et rigtigt bjerg med teksten The Great Northwest. En reference til den vilde og fantasiske natur, som Nationalparken indeholder heroppe i Nordvest. Den er jo intet mindre end storslået.
se alleLeave no trace
Efterlad naturen som du fandt den
Det er næsten umuligt at gå nogen steder i naturen, uden at støde på en eller anden form for affald. Med efterårsstormene skylles der store mængder affald op på strandene, i festival- og turistsæsonen smides og glemmes der affald i parker, på stranden og skoven.
Vi mennesker sviner helt ualmindelig meget i naturen. Det bliver nødt til at stoppe. Derfor har vi lavet et motiv, der hedder 'Leave no trace', som netop er en opfordring til at passe på naturen, og færdes i den uden at efterlade et aftryk. Vigtigt er det, at vi efterlader naturen som vi fandt den.
se alle

Baal
En bålplads nær dig
Lejrbålet har vi gennem generationer flokkedes om. Det gør vi stadigvæk, men tidligere var bålet essentielt for vores overlevelse. Det var en kilden til varme og den første form for samtalekøkken. I dag bor de fleste af os indrettet med fjernvarme og induktion, men bålet betyder fortsat noget. De fleste forbinder det med frihed, natur, hygge og en masse gode oplevelser.
Rundt omkring i Thy findes der et utal af offentlige skønne bål- og shelterpladser til fri afbenyttelse. Hvis du ikke har benyttet nogle af dem før, så vil vi klart anbefale dig at pakke en taske og komme af sted. Er du i tvivl om, hvor du skal tage hen? Ja, så kan du faktisk bare tage et kig på vores Baal-motiv. Rundt om bålet er alle bålpladser i Thy nemlig noteret - fra nord til syd, og fra syd til nord.
se alleBlomster
Det bedste blomster fra Thy
Som I nok har bemærket, kommer vores primære inspiration fra vores dejlige baghave, Thy Nationalpark. På kvindesiden er en af vores klassikere vores essential tee med det store round logo og blomsterne i baggrunden. Blomsterne kommer selvføgelig ikke et tilfældigt sted fra, men er netop blomster, der gror rundt omkring i Nationalparken.
Klitrosen og lyng er to af de blosmter, du lige nu finder gemt bag ELSK-logoet.
Klitrosen er faktisk et sjældent syn i det mest af Danmark, men ved limfjordsområdet og langs vestkysten, herunder også Thy, er det lidt af et velkendt ansigt. Klitrosen kan nemt holde fast i sandbund, og er derfor en stærk modstander til den kraftige vestenvind. Den medvirker også til at holde på sandet, så sandflugt undgås.
Lyng kan du finde nærmest alle steder, du begiver dig hen i nationalpaken. Primært er det hedelyngen du støder på. Den blomstrer som regel i august måned. Faktisk er den også spiselig. Blomster og blade kan bruges som krydderier, og bladene egner sig glimrende til te.
se alle

Porse
En plante med mange egenskaber
Som du nok har opdaget, har vi lavet mange forskellige fortolkninger af vores 'Pure'-logo. Dette er endnu en af dem. Denne gang sat i forbindelse med en af de historierige planter her på egnen, nemlig porsen. Eller for at være mere præcis: Mosepors aka. Myrica Gale. En betydningsfyld plante brugt her i norden i over 2000 år. Både til brygning af øl og mjød i stedet for humlen, men også brugt flittigt af datidens folk til rent praktiske formål i husholdningen. Porsen blev nemlig tilsat i sengehalmen for at holde lopper og lus væk. Planten indeholder også antibakterielle stoffer, hvilket betød, at man ofte brugte den til behandling af betændelse og sår.
Bag bogstaverne ses porsekvisten i årets 4 stadier: Forår, sommer, efterår og vinter.
Thisted Bryghus har længe også været meget glad for prosen. Siden 1984 har de brygget Porse Guld efter en gammel ølopskrift, hvor humlen er erstattet med netop porsen. Ikke hvilken som helst porse, nej… den slags, man finder i Thy. Hvert år til august samles der folk i Nationalpark Thy for at håndplukke porsen til den gyldne eksport-øl.
Se alleFormel Ford
En thybo med fart over feltet
Lasse er Thybo. Sådan en man tænker, at der tager tingene i et stille og roligt tempo. Men sådan en thybo er Lasse ikke. Tilbage i 1994 vandt han det uofficielle DM i Formel 1600. Det var stort! Lasse var vild med fart og sporten i sig selv. Vild med lyden og følelsen af motoren, der uproblematisk giver kraft, og sender dig hastigt fremad ved trykket på pedalen. Motivet er en hyldest til Lasse. Det er en hyldest til det at udleve sine drømme, finde modet til at gå efter dem, og finde opbakning i sit bagland til at realisere dem. I dag er det noget sjældnere, at Lasse kører race, men motorsporten fylder fortsat meget i hans liv og har en helt særlig plads i hjertet. Hans søn, Malthe Jakobsen, har nemlig arvet fars fartglæde og evner. Han er som sin far en vanvittig dygtig, ung thybo, der er med til at sætte beskedne Thy på verdenskortet ved at indtage podieplader til større løb. Ved løb som European Le Mans Series (LMP3), fik han en 3. plads på Circuit Paul Ricard, og ved 12 timers løbet på Sebring i USA, har han for nylig taget sejren hjem. Det kan da kun siges at være beundringsværdigt. Motivet kan derfor også ses som en lille hyldest til Malthe.
se alle

Irisia
Thylejrens mystiske gruppe
Thylejren er et sted, de flest kender til. Enten har de været et smut forbi, eller hørt om den under navnet Thylejren eller det uofficielle navn Frøstruplejren. Thylejren bliver ofte beskrevet som ”Thys svar på Christiania - bare lidt mere primitivt og ude i skoven” til dem, der ikke kender til den. Et frisindet lille samfund, der passer sig selv, og i ny og næ nyder selskab af gæster fra nær og fjern.
Som de fleste fristeder, har Thylejren været under lidt af en udvikling og mødt udfordringer på sin vej. Det startede som en sommerfestival inspireret af Woodstockfestivalen tilbage i 1970, og i årene efter fortsatte der med at blive afholdt festivaller af alverdens slags. Flere og flere blev hængende efter festivalerne, og efterhånden opstod der et lille, frisindet samfund.
Det var dog ikke helt uden kamp, at samfundet kunne få lov at opstå, da der var diskussioner om, hvorvidt man måtte bosætte sig i lejren eller ej. Derudover oplevede de i en periode uroligheder, dårlige forhold, og uenigheder med lokalbefolkningen. MEN på trods af alt, bestod Thylejren, og de der ønskede det, fik lov at skabe sig et hjem.
Inden der blev tale om et samfund og fællesskab, havde mange af dem dog hver deres vision for en bedre verden og Thylejren. Den bestod derfor af en masse mindre grupperinger. En af disse grupper gik under navnet IRISIA. Efter fortællinger af en tidligere beboer, var denne gruppe stærkt inspireret af det åndelige fra Østen i form af karmas love, yoga og meditation. Noget der dengang ansås som mystisk og eksotisk, men som i dag er en del af rigtig mange almindelige menneskers hverdag. Yoga og meditation går hånd i hånd med den friske luft og natur i Thy, og derfor var det også helt naturligt at skabe en T-shirt inspireret af IRISIA.
se alleBøgsted
Kigger vi ud i vores baghave, ser vi massevis af smukke steder. Bøgsted Rende er et af disse steder. Faktisk er det dét sted langs Thy-kysten, hvor plantagen når allerlængst ud mod havet. Kun havklitten skiller bevoksningen fra stranden. I området kan du ikke undgå at se båken, et sømærk højt hævet over bevoksningen. Den blev bygget i 1884-85 og fungerede som pejlemærke for de søfarende. I dag er båkerne rundt om i Danmark overflødige, men de tjener som fredede skulpturer og en påmindelse om fortiden.
se alle

Kutter
Hvis du har besøgt Thys kyst, har du helst sikkert også set en kutter. Tager du til enten Thorup Strand eller Nørre Vorupør, kan du være helt sikker på at få en af se. De er en stor del af den danske fiskekultur og -historie, samt lidt af et varemærke for særligt Nørre Vorupør i Thy.
se alle