adventures real estate

Tag på opdagelse med vores Adventures Real Estate print, der er mere end blot et mønster på tøjet. Printet er en hyldest til de modige sjæle, der tør bryde med konventionerne. Inspireret af dem, der vælger at gå egne veje, ønsker vi at fejre friheden til at skabe sit eget eventyr. Vores print symboliserer dem, der omfavner nomadelivet, der kører afsted i en ombygget varevogn eller suser afsted på motorcyklen med intet andet end en sovepose og et telt. Adventures Real Estate print er et udtryk for et livsvalg, der omfavner det ukendte. Tag på rejsen sammen med os, og lad tøjet fortælle historien om dine egne unikke eventyr. 

se alle

earth karma boomerang club

Vores Earth Karma Boomerang Club print er en levende erindring om en grundlæggende livsfilosofi: Alt hvad du sender ud i verden, kommer tilbage til dig. Med dette print hylder vi cirklen af karma og idéen om, at de positive handlinger, vi udfører, vender tilbage til os selv. Earth Karma Boomerang er ikke blot ord, det er en invitation til at leve med en bevidsthed om vores indvirkning på jorden. At enhver handling har konsekvenser, og at vores valg kan forme vores egne skæbne såvel som planetens. Så velkommen til Boomerang Club, hvor vi tror på, at kærlighed og positive handlinger er som en boomerang - det du sender ud, kommer altid tilbage til dig.

se alle

Earth Karma

Vi er (desværre, mener vores revisor!) ikke drevet af excel-ark og budgetter. Vi er drevet af en tro på, at hvis vi gør det hele ordentligt, så kommer der noget tilbage til os.

Sagt på en anden måde: Vi tror faktisk på karma-boomerangen rammer os på både godt og ondt.

Vi tror også, at jorden har det på samme måde. Gør vi noget godt, skal den nok give os noget godt. Gør vi noget skidt, skal den nok gøre det som er godt for den selv på sigt. Om vi (menneskene) er her eller ej, skal jorden og kredsløbet nok finde tilbage til sin egen vej. Det kan godt være vi skal igennem noget som for os er dårlig karma - men jordens karma skal nok rette til.

Vi prøver hos ELSK, ikke at være hellige. Vi forsøger at være åbne om, at vores varer også belaster jordens ressourcer. At vi kan bruge vores forretning til at forsøge at skubbe ting i en bedre retning, men også at man som forbruger selv har et stort ansvar. Både for ens forbrug og hvilke virksomheder man støtter op omkring.

Så når vi skal forbruge, skal vi forsøge at forbruge på en måde som sender mere god karma afsted til jorden. Ikke at vi tror en t-shirt med teksten Earth Karma vil redde noget, men måske kan det starte en debat og en bevægelse om hvordan vi forbruger og hvorfor vi forbruger som vi gør.

se alle

The EARTH LOVING APPAREL

Vores Earth Loving Apparel print er en hyldest til vores planet og et udtryk for vores forpligtelse til ordentlighed. Hvert print fortæller en historie om kærlighed til jorden og ønsket om at skabe en positiv indvirkning. Earth Living Apparel er et budskab om ansvar og omsorg for miljøet. Hos ELSK mener vi, at mode kan være både stilfuld og med omtanke for miljøet. Og at kærlighed til jorden aldrig går af mode. 

se alle

Ensian Blaafugl

En snedig fætter

Ensianblåfugl er en ganske unik sommerfugl. Unik og sjælden, da den kun kan spottes nogle få steder rundt om i Danmark. Primært langs den danske vestkyst. Derfor er Thy også blandt de steder, hvor forholdene er gode for ensianblåfuglen.

Sommerfuglen her, er en kræsen en af slagsen. Den klækker ikke bare lige uden videre, som så mange andre sommerfugle. Nej - der er nemlig flere ting, der skal gå op i en højere enhed, før den kommer frem fra sit skjul. I slutningen af juni lægger den voksne ensianblåfugl sine æg på et helt særligt sted: Klokkeensianens blade. Derfra kommer ensian-delen også af sommerfuglens navn. Efter 10 dage klækker ægget til en larve, hvorefter den de første par uger lever af blomstens frøanlæg og udvikler kemiske duftstoffer. Disse duftstoffer får den brug for på sin videre rejse. Nå larven er blevet stor nok, lader den sig falde til jorden fra blomstens blade, og SÅ sker magien. Larven har nemlig en helt særlig teknik, der skal sikre den overlevelse. Dens snedige plan er, at den skal samles op af en stikmyre. Her kommer de kemiske duftstoffer, den dannede i sin trygge tid på blomstens blade, til sin ret. Larvens duft gør, at myren tror, at det er en af myrernes egne larver. Derfor ender den med at tage sommerfuglelarven med ned i tuen. Her adopteres ensianblåfuglens larve af myreflokken, hvor den fodres af myrerne i næsten et år. I maj forpupper larven sig, og klækker ud til en sommerfugl nede i tuen. I starten af juni er den klar til at kravle ud i den store verden og begynde sin magiske livscyklus.

Ensianblåfuglens liv er fascinerende. Det minder en om, hvor fantastisk den danske natur er, og hvor vigtigt det er at bevare den.

se alle

GLOBE

Globe repræsenterer vores ikoniske runde logo, som har været en del af vores identitet i de første 10 år. Dette er vores gamle logo anno 2023, hvor cirkelformen stadig dominerer, men med et nyt twist: tilføjelsen af et hjerte og en globus. Dette symboliserer vores kærlighed til naturen og minder os om vigtigheden af at beskytte vores planet. Vi er klar over, at det kun er en lille gestus i den store sammenhæng, men det giver mening for os at skabe opmærksomhed omkring behovet for ændringer i vores branche.

Se alle

HUG

Hug er vores maskot, en lille figur, der inspirerer os til at udtrykke vores forbindelse til jorden på en legende måde. Vi har forestillet os denne karakter, der omfavner jorden, tænker på dens skønhed og betydning. Uanset om Hug sidder på et surfbræt eller omfavner noget, er jorden altid en integreret del af hans verden. Gennem Hug printet ønsker vi at fejre vores forpligtelse til at tage vare på vores planet og minde om vigtigheden af at værne om naturen.

se alle

SUNSIGN

Solnedgangen kaster sit gyldne lys over horisonten, mens bølgerne kysser kysten i Thy. Denne magiske scene udgør kernen i vores Sunsign print. Dette print er ikke blot et billede; det er en hyldest til naturens skønhed og en påmindelse om at værdsætte øjeblikkets magi.

se alle

Bagsø

Vores eget lille wonderland

Bagsø er en lille fiskesø beliggende lige nord for Nors sø. Det er et smuk område med en skøn udsigt i al slags vejr. Er du glad for at fiske, eller holder du bare af at nyde en god kop kaffe i skønne omgivelser? Så er der ingen tvivl om, at du bør taste stedet ind på GPS'en. Når vi sætter Nors sø på vores styles, er det for at minde dig om, hvor meget skønt, der er at finde lige uden for vores alle sammens døre - også selvom du ikke bor i Thy. Gå på opdagelse uden for og find frem til dit eget lille wonderland.

se alle

Sunsign

I Thy skal vi bo, her kan hjertet gro

Ved Vesterhavets kyst, hvor himlen er blå, og havet vildt og gråt, går solen ned bag de utæmmelige bølger. Den maler for en stund både himmel og hav i helt nye, magiske farver. Kun i få minutter får havet og himlen lov at eje disse nye klæder. I de få minutter, hvor solen forener de to. I Klitmøller udspiller dette sig dag efter dag. Det er med fødderne begravet i sandet her, og øjnene fæstnet på solnedgangen, at ELSK har fået sjæl. Hvor ELSK for første gang fæstnede sine rødder i 2013 (MMXIII).

se alle

Pure - fast fashion

Endnu en logo t-shirt? Hvorfor lave en simpel logo t-shirt, når vi normalt har så meget fokus på kreative designs med en unik historie og skabelse bag?

ELSK-navnet kommer fra, at vi gerne ville gøre det tydeligt fra starten, at vi forsøgte at lave et brand der var skabt ud fra en vision om at gøre det man holder af og at nærvær og passion skulle være drivkraften bag vores virksomhed. Vi skulle gøre ting af lyst og ikke af nød.

Og så er der jo endnu en vigtig historie, med den lille tekst under ELSK-logoet.

"Fast Fashion Causes Blindness"...hvad betyder det så? Ja det er en dårlig skjult reference til alt det vi er i mod. Vi er i mod hurtige tendenser. I mod mode som er kortsigtet både på kvalitet og design. Vi tror på at de to dele, skal laves så det er langtidsholdbart!

"...Causes Blindness" - Det gør en blind? Hvad betyder det så?
Vi mener, at den hurtige mode (og de alt for billige priser) gør folk blinde for hvordan tøj egentlig laves og hvor omkostningstungt det er både i arbejdskraft og den miljøpåvirkning tøj har.

Hvis man får noget til en alt for lav pris, er der nok andre som betaler prisen...De som laver tøjet!
Så den hurtige mode gør folk blinde for hvad tøj burde koste og hvordan kvaliteten burde være. De alt for billige priser, gør at man alt for ofte ender med tøj, som man nærmest ikke bruger. De billige priser, prøver hele tiden at skubbe et unødigt forbrug ud til kunderne.Se alle

Chenille

Du har lidt mos på trøjen

Når skoven trækker i sine efterårs-klæder, betages vi mennersker for evigt over alle de nuancer, som den viser frem. Aldrig har vi mødt så farverig en ven som skoven. Gyldne, røde, brune og grønne blade i alverdens former og faconer. På bunden, nær skovens fødder, er den beklædt med de fineste, blødeste hjemmesko af mos. Myntegrønt og svagt lilla, næsten selvlysende, som om det vil kunne guide og lyse op i natten.

Alt dette er motivet Chenille inspireret af.

se alle

Lodbjerg

Motivet er inspireret af et gammelt postkort fra 30'erne, vi fandt i arkivet.

Hvis du før har været ved Lodbjerg fyr, prøv da at lukke øjnene og forestil dig fyret om natten. Midt mellem klitterne, helt bart, uden plantagen omkring det. Som en øde ø væk fra civilisationen. Hvis du aldrig har været der, så kom afsted! Det er et besøg værd. Der er noget eventyrligt ved området. Helt øde - og synet af fyret i mørket, skaber følelsen af håb.

Se alle

Svampe

Naturens skattekammer

Skattejagt er noget, som de fleste af os husker fra børnefødselsdage, eller når vores fantasi bliv lidt for livlig, og vi drømte om at sejle ud på det store hav som pirater og finde enorme guldskatte. Som voksen, har mange af os sikkert ikke været på skattejagt længe. Eller drømt om dem. I naturen er der dog masser af skatte, som du kan gå på jagt efter. Kantareller er en af dem. De bliver kaldt naturens guld, og de er da også rige på smag, og har en smuk gylden farve. Du finder dem primært i august måned. En anden svamp du kan gå på jagt efter er violet hekseringridderhat (Lapista Nuda). De topper som regel i oktober måned. Deres smukke lilla farve er let at genkende, og så er de skønne spisesvampe, når de bliver tilberedt.

Vores svampe-motiver opfordrer dig til at gå på skattejagt og nyde godt af naturens spisekammer – selvfølgelig med respekt for naturen.

se alle

BUNKERS / MIDDLES

En enkel, grafisk fortolkning af Kystvejen, der befinder sig mellem Bunkers og Middles set oppefra.

Alle lag er tydeliggjorte: Først klitterne, dernæst stiger, hovedvejen, sand, flere klitter, mere sand og SÅ… havet. Rå, enkelt og utrolig æstetisk på samme tid. Hvis du ikke kommer fra Thy og ikke surfer, er du måske lidt i tvivl om, hvad vi snakker om, når vi skriver Bunkers og Middles. Bunkers er et magisk sted på stranden ved Klitmøller, og et af Danmarks bedste surfspots. Middles er derimod placeret i udkanten af havnen i Hanstholm, og et meget populært sted for kite- og windsurfing fra hele europa. Alt efter hvor man holder til, er det ofte forskelligt, hvordan man opfatter kystvejen. Står man ved Bunkers og kører mod Middles, vil man sige, at havet er på sin venstre hånd og klitterne til højre. Står man derimod i Middles og kører mod Bunkers, vil man sige, at det er omvendt.

Se alle

Stærk vind

Stærk vind - hvis du har været forbi Thy, siger det sig selv.

Træerne vokser skæv. Vinden er stærk! Når man kører på kystvejen mellem Hanstholm og Klitmøller, på en dag præget af storm, kan man kvit og frit få sandblæst siden af bilen… Skulle man få lyst til at se det vilde hav samme dag, så er det en kamp i omvendt limbo mod vinden. Det er der, hvor selv de største føler sig små. Det er barskt, råt og fantastisk. Lidt lige som Thyboerne

Se alle

TECH

En kombination af digitalitet og naturen

Hvad har tech med naturen og ELSK at gøre? Jo, ser du; det er en kommentar til den digitale verden vi lever i. Om vi vil det eller ej, foregår en stor del af vores hverdag online, men vi må ikke glemme den virkelige verden.

Med vores TECH-logo forsøger vi at forbinde naturen med det digitale. Du finder det blandt på vores herre-tee sammen med en kronhjort, der brøler. Den brølende kronhjort er en hyldest til et af de magiske fænomener, der foregår i Nationalparken i starten af efteråret, når brunstsæsonen går i gang. I denne periode er der gode muligheder for at observere et af de store landdyr, og høre deres forunderlige kald.

se alle

Isbjerget

Overdrivelse fremmer forståelse

Isbjerg-motivet er selvfølgelig inspireret af Thys helt eget Isbjerg. Hanstholm Vildtreservats højeste punkt med sine 56 meter. Vi har pyntet lidt på det og lavet det til et rigtigt bjerg med teksten The Great Northwest. En reference til den vilde og fantasiske natur, som Nationalparken indeholder heroppe i Nordvest. Den er jo intet mindre end storslået.

se alle

Leave no trace

Efterlad naturen som du fandt den

Det er næsten umuligt at gå nogen steder i naturen, uden at støde på en eller anden form for affald. Med efterårsstormene skylles der store mængder affald op på strandene, i festival- og turistsæsonen smides og glemmes der affald i parker, på stranden og skoven.

Vi mennesker sviner helt ualmindelig meget i naturen. Det bliver nødt til at stoppe. Derfor har vi lavet et motiv, der hedder 'Leave no trace', som netop er en opfordring til at passe på naturen, og færdes i den uden at efterlade et aftryk. Vigtigt er det, at vi efterlader naturen som vi fandt den.

se alle

Blomster

Det bedste blomster fra Thy

Som I nok har bemærket, kommer vores primære inspiration fra vores dejlige baghave, Thy Nationalpark. På kvindesiden er en af vores klassikere vores essential tee med det store round logo og blomsterne i baggrunden. Blomsterne kommer selvføgelig ikke et tilfældigt sted fra, men er netop blomster, der gror rundt omkring i Nationalparken.

Klitrosen og lyng er to af de blosmter, du lige nu finder gemt bag ELSK-logoet.

Klitrosen er faktisk et sjældent syn i det mest af Danmark, men ved limfjordsområdet og langs vestkysten, herunder også Thy, er det lidt af et velkendt ansigt. Klitrosen kan nemt holde fast i sandbund, og er derfor en stærk modstander til den kraftige vestenvind. Den medvirker også til at holde på sandet, så sandflugt undgås.

Lyng kan du finde nærmest alle steder, du begiver dig hen i nationalpaken. Primært er det hedelyngen du støder på. Den blomstrer som regel i august måned. Faktisk er den også spiselig. Blomster og blade kan bruges som krydderier, og bladene egner sig glimrende til te.

se alle

Porse

En plante med mange egenskaber

Som du nok har opdaget, har vi lavet mange forskellige fortolkninger af vores 'Pure'-logo. Dette er endnu en af dem. Denne gang sat i forbindelse med en af de historierige planter her på egnen, nemlig porsen. Eller for at være mere præcis: Mosepors aka. Myrica Gale. En betydningsfyld plante brugt her i norden i over 2000 år. Både til brygning af øl og mjød i stedet for humlen, men også brugt flittigt af datidens folk til rent praktiske formål i husholdningen. Porsen blev nemlig tilsat i sengehalmen for at holde lopper og lus væk. Planten indeholder også antibakterielle stoffer, hvilket betød, at man ofte brugte den til behandling af betændelse og sår.

Bag bogstaverne ses porsekvisten i årets 4 stadier: Forår, sommer, efterår og vinter.

Thisted Bryghus har længe også været meget glad for prosen. Siden 1984 har de brygget Porse Guld efter en gammel ølopskrift, hvor humlen er erstattet med netop porsen. Ikke hvilken som helst porse, nej… den slags, man finder i Thy. Hvert år til august samles der folk i Nationalpark Thy for at håndplukke porsen til den gyldne eksport-øl.

Se alle

Bøgsted

Kigger vi ud i vores baghave, ser vi massevis af smukke steder. Bøgsted Rende er et af disse steder. Faktisk er det dét sted langs Thy-kysten, hvor plantagen når allerlængst ud mod havet. Kun havklitten skiller bevoksningen fra stranden. I området kan du ikke undgå at se båken, et sømærk højt hævet over bevoksningen. Den blev bygget i 1884-85 og fungerede som pejlemærke for de søfarende. I dag er båkerne rundt om i Danmark overflødige, men de tjener som fredede skulpturer og en påmindelse om fortiden.

se alle

Kutter

Hvis du har besøgt Thys kyst, har du helst sikkert også set en kutter. Tager du til enten Thorup Strand eller Nørre Vorupør, kan du være helt sikker på at få en af se. De er en stor del af den danske fiskekultur og -historie, samt lidt af et varemærke for særligt Nørre Vorupør i Thy.

se alle