Vi styrer mod en B Corp-certificering

At blive mere bæredygtige, ansvarsfulde og generelt gøre det bedre er noget, som vi alt sammen stræber efter. Det er dog ikke en rejse, der er lige til. En gang i mellem er der bump på vejen, vanvittige sving og risikoen for at køre i ring. Mildest talt kan det være svært at navigere og finde den rigtige vej. En gang i mellem er der dog en vej, der er så oplagt at tage, at vi ikke må misse muligheden for at styre ind på den. Sådan en vej er B Lab’s B Corp-certificering. 

Lige nu er vi i fuld gang med at søge om denne certificering. Men hvad er en B Corp-certificering, og hvorfor gør vi det?

Jo, ser du. Vi gør det, fordi vi ønsker at være så gennemsigtige for dig som muligt. B Labs B Corp-certificering kan hjælpe os med at blive dette, da de måler på vores miljømæssige påvirkning, såvel som vores sociale. Med en B Corp-certificering er det muligt for dig ude bag skærmen at se, hvordan vi scorer på disse forskellige parametre.

Foruden at være mere transparente, ønsker vi som nævnt også at gøre det hele lidt bedre. Ved at få sat en score på de ting, som vi allerede gør, kan vi bedre vurdere, hvor vi skal sætte vores styrker ind og øge indsatsen. 

For overhovedet at blive B Corp-certificeret er der en lang række krav, som vi skal opfylde. B Lab fokuserer ikke kun på enkelte led, men i stedet på hele kæden. Overordnet kigger de ind i fem områder: Samfund, miljø, kunder, medarbejdere og forvaltning.

Indenfor disse områder undersøges blandt andet virksomhedens bidrag til velgørenhed og gode leverandørforhold, samt virksomhedens overordnede mission, etik, ansvarlighed og transparens. Der kigges på hvordan virksomheden arbejder hen mod en mere bæredygtig og regenerativ planet, og hvorvidt der tilbydes produkter eller services, der støtter den gode sag. Videre tjekkes medarbejdervilkår, herunder kommunikation, fleksibilitet, sikkerhed og arbejdssundhed.

Det nytter altså ikke noget kun at have gode medarbejdervilkår. Der skal også være tjek på energiforbrug, bidrag til samfundet, materialer og meget andet.

Vores nuværende indsats på de forskellige områder skal gerne ende ud i, at vi hos ELSK får en scorer på mindst 80 hos dem. Hvis ikke vi gør det, er det ikke muligt at blive B Corp-certificeret, medmindre at vi forbedrer os.

B Corp-certificeringen er ikke en certificering, man bare modtager, og derefter aldrig behøver at tænke på igen. Det er i stedet en dynamisk proces, hvor B Lab hvert tredje år tjekker op på, om kravene stadig opfyldes, eller om man er blevet bedre. De gør det på den måde muligt for dig at se, om virksomheden har forbedret sig gennem tiden, samtidig med at virksomheden bliver tvunget til at holde det løfte, som blev givet til B Lab i første omgang.

Du kan læse meget mere om B Lab og B Corp-certificeringen på deres egen hjemmeside. Hvis du er interesseret i at se, hvilke virksomheder der allerede er B Corp-certificeret, kan du kigge på: https://www.bcorporation.net/en-us/find-a-b-corp.

Vi sørger selvfølgelig for at holde dig opdateret om, hvor vi er på vores rejse mod certificeringen.