ELSK® ROADMAP

Et roadmap… Hvorfor så det?

Fordi vi gerne vil vise dig hvor vi står i forhold til at gøre tingene ordentlig. Men nok så vigtigt hvor vi gerne vil bevæge os hen… og så du har noget at holde os op på! Vi gør noget godt. Men har stadig masser at forbedre.

Har du input til os? Så send dem til info@elsk.com. Vores roadmap vil altid være work in progress. Det betyder at vi løbende vil tilføje nye mål. Men vi vil ikke fjerne nogen! Årligt vil vi lave en rapport der beskriver hvor langt vi er kommet og hvor vi halter.

Lars & Lukas

Lars & Lukas, signaturer

Opnået Igang Forfølger

100% AF EMBALLAGEN ER FSC-CERTIFICERET, GENANVENDT ELLER ET ENDNU BEDRE ALTERNATIV

Generelt bruger vi så lidt emballage så muligt. FSC-certificering er en mærkningsordning til træ og papir der indikerer, at der ikke bliver fældet mere træ end skoven kan reproducere i en FSC-skov. FSC er en sikkerhed for, at du kan købe produkter af træ og papir med god samvittighed, og dyr og planteliv bliver beskyttet. Alle papkasser vi får varer leveret med, forsøger vi at genanvende når vi selv sender varer afsted.

FOREST FOR ALL FOREVER

BÆREDYGTIGE MATERIALER

Vi bruger materialer som: GOTS certificeret bomuld, genanvendt bomuld, hamp, Tencel, havtang, genanvendt uld og merino uld.
Minimum 10% af kollektionen er lavet af genanvendte materialer. Vi er på en rejse mod at bruge langt flere genanvendte materialer. Vi bruger på nuværende tidspunkt genanvendt bomuld, genanvendt polyester og kasserede jeans der bliver opkradset og lavet til garner til strik.

DONERE MIN. 1% AF VORES OMSÆTNING TIL MILJØBESKYTTELSE GENNEM 1% FOR THE PLANET

1% for the planet er en global organisation med et netværk af klima- og miljøbevidste virksomheder, der donerer 1% af deres omsætning til miljøbeskyttende formål. Med en “jordskat” giver vi noget tilbage til den natur, som vi tager fra og redder det, der kan reddes. Vi har blandt andet doneret til Plastic Change og Den Danske Naturfond.
På Black Friday i 2019, tog vi et desperat oprør mod fænomenet Black Friday og valgte at donere 100% af vores omsætning fra dagen, til miljøbeskyttelse.

1% FOR THE PLANET

INDKØB AF INVENTAR OG IT

Minimum 75% købes brugt.

OVERSIGT OVER SAMTLIGE LEVERANDØRER OFFENTLIGGØRES PÅ ELSK.COM

ELSK® LEVERANDØRER

MATERIALEGUIDE – FORDELE/ULEMPER LANCERES PÅ ELSK.COM

Materialer som økologisk bomuld, uld, Tencel/Lyocell, hamp, SeaCell og genanvendt polyester beskrives yderligere her.

AFHOLDER MINIMUM 2 ÅBENT HUS OM ÅRET, SOM SKAL INSPIRERE OG VEJLEDE FORBRUGERE I BÆREDYGTIGHED

Formidling omkring det vi laver og hvorfor, er essentielt i forhold til at kunne præge kunder og andre virksomheder til at agere bedre i forhold til miljøet.

AFHOLDER MINIMUM 2 EKSTERNE FOREDRAG OM ÅRET

Foredrag som skal inspirere og vejlede forbrugere og virksomheder i bæredygtighed.

4-DAGES ARBEJDSUGE INDFØRES

ELSK holder lukket om fredagen. Det giver mere tid til at tænke over tingene. Det giver mere tid til fordybelse. Det giver mere frihed. Det giver mere energi. Det giver mere overskud. Det fremmer kreativiteten. Derudover giver det mere frihed til den enkelte medarbejder.

ARBEJDSFORHOLD HOS ELSK®

Alle medarbejdere har hæve/sænkeborde. Der er fri adgang til yoga/fitness udstyr, som kan benyttes i arbejdstiden. Der er gratis medarbejderforplejning med kaffe, te, frugt og grønt. Medarbejderne har flex-tid. En gang i måneden kan hver medarbejder få fysioterapi-behandling på arbejdspladsen betalt af ELSK.

ANVENDE CIRKULÆRE DESIGNPRINCIPPER PÅ MINIMUM 70% AF KOLLEKTIONEN

OPTIMERE FRAGT VED KONSOLIDERING AF LEVERINGER OG INGEN BRUG AF FLYTRANSPORT

100% AF INDPAKNING OG TRIM TIL VARER (HANGTAGS, LABELS, POSER ETC.) ER FSC-CERTIFICERET, GENANVENDT ELLER ET ENDNU BEDRE ALTERNATIV

FSC-certificering er en mærkningsordning til træ og papir der indikerer, at der ikke bliver fældet mere træ end skoven kan reproducere i en FSC-skov. FSC er en sikkerhed for, at du kan købe produkter af træ og papir med god samvittighed, og dyr og planteliv bliver beskyttet.

FORPLEJNING TIL KONTOR, LAGER OG ARRANGEMENTER: 100% ER ØKOLOGISK OG/ELLLER LOKALT FREMSTILLET

AFHOLDE/DELTAGE I MINIMUM 2 ARRANGEREMENTER OM ÅRET SOM VEDRØRE BÆREDYGTIGHED ELLER KULTUR, HVOR MEDARBEJDERNE FÅR FRI MED LØN TIL AT DELTAGE

BLIVE AKTIV PARTNER I “COTTON 2040” (REGENERATIV ØKOLOGISK BOMULD PROJEKT)

COTTON 2040 – Et globalt netværk, som sigter mod at maksimere og fremskynde de nuværende bæredygtighedsinitiativer i bomuldsindustrien.

COTTON 2040

100% AF EMBALLAGEN ER FSC-CERTIFICERET, GENANVENDT ELLER ET ENDNU BEDRE ALTERNATIV

FSC-certificering er en mærkningsordning til træ og papir der indikerer, at der ikke bliver fældet mere træ end skoven kan reproducere i en FSC-skov. FSC er en sikkerhed for, at du kan købe produkter af træ og papir med god samvittighed, og dyr og planteliv bilver beskyttet.

FRUGT OG KAFFEORDNING FOR MEDARBEJDERE

B-CORP CERTIFICERET

2020-2021

En certificeringsordning der dokumenterer, at virksomheden lever op til de høje krav, som forbrugere, investorer og medarbejdere har, inden for det sociale og miljømæssige aspekt. Certificeringen viser, at virksomheden er god ved miljøet, god ved medarbejderne, god for samfundet og har en god selskabsledelse.

CERTIFIED B CORPORATION

LANCERE RE.ELSK – EN PLATFORM TIL SALG AF BRUGT ELSK TØJ, PRØVER OG 2. SORTERING

2020-2021

RE.ELSK.COM – En platform til salg af brugt ELSK tøj, produktion prøver og 2.sortering.

RE.ELSK.COM

MINIMUM 10% AF KOLLEKTIONEN ER SVANEMÆRKET

2020-2021

Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke, der kun gives til varer, der er særligt skånsom for miljøet. Målet er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug. Mærket indikerer at varen er blandt de miljømæssigt bedste varer.

SVANEMÆRKET OG EU-BLOMSTEN

100% AF ALLE PRODUCENTER, DER LAVER PRODUKTER MED BOMULD ER GOTS CERTIFICERET

2020-2021

The Global Organic Textile Standard er et miljømærke, der garanterer et helt igennem økologisk produkt og ordentlige arbejdsforhold, og der er en liste af miljømæssige og sociale kriterier. Der findes to former for GOTS certificeringer med hhv. 95% certificerede økologiske fibre og 70% certificerede økologiske fibre.

GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD

100% AF ALLE MATERIALER DER ER GENANVENDTE ER RE-COVER ELLER GLOBAL RECYCLE STANDARD CERTIFICERET

2020-2021

  • RECOVER genanvender fibre, der går til spild, som efterfølgende bliver brugt på ny.
  • Global Recycle Standard (GRS) er en standard, der stiller krav til til en tredjepartscertificering. Målet er at øge brugen af genanvendte materialer. GRS har miljømæssige og sociale krav og sørger bl.a. for at produkterne forarbejdes mere bæredygtigt.

C02 KOMPENSERE ALLE FORRETNINGSREJSER DER FORETAGES MED FLY

2020-2021

100% AFFALDSSORTERING I VIRKSOMHEDEN

2020-2021

UDARBEJDE NY CODE OF CONDUCT OG CSR POLITIKER TIL VIRKSOMHEDENS PRODUCENTER

2020-2021

50% AF ALLE LEVERANDØRER ER CO2 NEUTRALE

2020-2021

CO2 neutralitet betyder, at der ikke udsendes mere CO2 end der optages.

50% AF ALLE LEVERANDØRER HAR HIGG INDEX CERTIFICERING

2020-2021

Higg Index er et værktøj, der består af “Product Tools”, “Facility Tools” og “Brand & Retail Tool”. Virksomheden bliver evalueret i forhold til nogle bæredygtige aspekter. Virksomheden bliver evalueret på det miljømæssige, sociale og arbejdsmæssige og målt på, hvor virksomheden kan forbedre sig på de forskellige områder.

THE HIGG INDEX

LANCERE ELSK OMSORG – EN GUIDE TIL AT FORLÆNGE LEVETIDEN PÅ DINE PRODUKTER OG MINIMERE MILJØPÅVIRKNINGEN VED BRUG OG VASK

2020-2021

ELSK anbefaler at vaske tøjet i en Guppyfriend vaskepose. Når man vasker tøj, der f.eks. indeholder genanvendt polyester, knækker små fibre af mikroplast, som forurener og ender i have, floder og fisk. Vaskeposen gør din tøjvask mere miljøvenlig, da den opfanger de fibre der afgives og mindsker udledningen af mikroplast.

LANCERE ELSK ACADEMY YOUTUBE KANAL – EN YOUTUBE KANAL MED VIDEN OG INSPIRATION OMKRING BÆREDYGTIGHED OG IVÆRKSÆTTERI

2020-2021

50% AF ALT ULD DER BRUGES ER RWS-CERTIFICERET

2021-22

The Responsible Wool Standard er en certificering, der giver en garanti for fårens velfærd, og at den uld vi bruger kommer fra en certificeret ansvarlig gård.

RESPONSIBLE WOOL STANDARD

ELSK WORK ACADEMY

2021-22

Lancere en uddannelsesplatform til forhandlere og personale, platformen skal videre give viden omkring bæredygtighed og ELSK.

UDARBEJDE DESIGN OG PRODUKTIONSMANUAL TIL INTERN BRUG I ELSK

2021-22

En manual som skal sikre at alle aspekter af indkøb, design og produktion lever op til egne bæredygtighedskrav.

ELSK HOVEDKONTOR ER CO2 NEUTRAL

2021-22

CO2 neutralitet betyder, at der ikke udsendes mere CO2 end der optages.

MINIMUM 20% AF MARKEDSFØRINGSBUDGETTET PROMOVERER BÆREDYGTIGHEDSTILTAG OG VIDEN

2021-22

ÅRLIGT UDARBEJDES DER EN OFFENTLIG RAPPORT OM VIRKSOMHEDENS FREMSKRIDT, TILTAG OG MANGLER I FORHOLD TIL DETTE ROADMAP

2021-22

HVER MEDARBEJDER KAN FÅ TO BEHANDLINGER ÅRLIGT HOS FYSIO/KIROPRAKTOR BETALT AF ELSK

2021-22

75% AF ALLE LEVERANDØRER ER CO2 NEUTRALE

2022-23

CO2 neutralitet betyder, at der ikke udsendes mere CO2 end der optages.

75% AF ALLE LEVERANDØRER HAR HIGG INDEX CERTIFICERING

2022-23

Higg Index er et værktøj, der består af “Product Tools”, “Facility Tools” og “Brand & Retail Tool”. Virksomheden bliver evalueret i forhold til nogle bæredygtige aspekter. Virksomheden bliver evalueret på det miljømæssige, sociale og arbejdsmæssige og målt på, hvor virksomheden kan forbedre sig på de forskellige områder.

THE HIGG INDEX

OPNÅ EN B-CORP SCORE PÅ MINIMUM 95 POINT

2022-23

En score der indikerer, hvor god virksomheden er for miljøet, medarbejderne og samfundet. Man skal score minimum 80 point og det maksimale er 200 point.

SIKRE AT ALLE PRODUCENTER ER FAIRWEAR / FAIRTRADE CERTIFICERET

2022-23

En mærkningsordning, hvor det sociale, økonomiske og miljømæssige aspekt bliver certificeret ud fra 10 Fairtrade-standarder, som sikrer mennesket og planeten.

FAIRTRADE CERTIFICATION

SIKRE FULD TRANSPARENS OG ELSK CODE OF CONDUCT ER UNDERSKREVET AF ALLE UNDERLEVERANDØRER TIL PRODUCENTERNE (TRIMS, RÅVARER, INDFARVNING, TRANSPORT ETC.)

2022-23

FORHANDLERE SOM HAR PRIMÆR FOKUS PÅ BÆREDYGTIGE PRODUKTER ELLER PRODUCENTER, MODTAGER 3% AF DERES ÅRSINDKØB PÅ ELSK I MARKEDSFØRINGSTILSKUD

2022-23

MINIMUM 30% AF KOLLEKTIONEN INDEHOLDER GENANVENDTE MATERIALER

2024-

CO2 neutralitet betyder, at der ikke udsendes mere CO2 end der optages.