GRØN-GUIDEN

Din guide til bedre mode

Hvordan kan du som forbruger gøre en forskel?

Bæredygtig mode…. Tidens buzz-word i modebranchen. Men….vi har det svært med den betegnelse. Vi bruger den selv ind i mellem, i mangel af bedre. Men ordet bæredygtigt er misvisende. Det vil aldrig blive bæredygtigt at lave tøj. Det vil altid forurene og belaste. Derfor foretrækker vi ordet ordentlighed. For det er det nøgleord og den vigtigste værdi, som vi bruger i vores virksomhed. Vi skal gøre det ordentligt. Et produkt som er godt og holdbart. Produktionsmetoder som belaster så lidt som muligt og hvor vi har respekt for både de mennesker der laver det og den jord som leverer ressourcerne til det.

Der er heller ingen standarder for hvornår noget er bæredygtigt. Så det er svært som forbruger at gennemskue og det er nemt som virksomhed at pynte sig med lånte fjer. Hvis du som forbruger begynder at interessere dig for bæredygtigt tøj og begynder at sætte dig ind i sagerne, vil du også hurtigt opdage, at jo mere du ved, jo mere forvirret bliver du. For tøj-produktion og miljøbelastningen er ikke sort / hvidt. Det er komplekst. Det som kan virke åbenlyst, kan have negative sider som er godt gemt. Et fravalg af noget, betyder som regel et tilvalg af noget andet.

Men det er vigtigt at du som forbruger stiller spørgsmål. Engagere dig og prøver at finde rundt i junglen. For hvis ingen forbrugere stiller krav, er der ingen virksomheder som kommer til at rykke sig. Så vi skal alle turde have en debat og vi som virksomhed skal også turde at fejle. Det vi tror i dag, kan vise sig at være forkert i morgen. Hvis vi skal være innovative og teste nye veje, indebærer det også at vi kommer til at gøre ting som bagefter viser sig at være fejlagtige.

ELSK drøm

Vores vigtigste input til dig som forbruger, er at du skal tænke før du køber. Den største rabat får du, når du ikke køber noget. Den største glæde, får du som regel også ved at bruge pengene på oplevelser fremfor tøj! Køb færre produkter og køb bedre produkter. Køb de produkter og støt de virksomheder som du virkelig tror på og gerne vil have eksistere i morgen. Husk at når du gør en fantastisk handel til en billig penge, er der som regel andre der betaler prisen.5 tips til mere ansvarligt forbrug:

  • Køb færre, men bedre produkter! Brug dine penge på noget mere spændende end en ny trøje ;)
  • Støt de virksomheder i dag, som du gerne vil have er her i morgen.
  • Handel lokalt. Hvis du gerne vil have lokale butikker, skal du huske også at støtte de lokale butikker.
  • Stil krav. Stil spørgsmål. Vær nysgerrig på de virksomheder og de produkter som du handler. Sørg for at gøre virksomhederne opmærksom på at du er nysgerrig og at det betyder noget for dig hvor og hvordan produkterne er fremstillet.
  • Din pengepung er din største stemme. Brug den med omtanke!